Paprika’s uit de oven worden doorgaans gevuld met rijst, groenten en/of vlees. Maar in het kader van gezond eten en daar meer mee willen variëren wilde ik mijn paprika’s eens met iets anders vullen. Vooral ook om de smaak van paprika alleen niet al te erg te laten overheersen, hetgeen dat vaak het geval is wanneer je ze vult met de opties die ik zojuist noemde. Ik besloot ‘de stoute schoenen aan te trekken’ en mijn paprika’s te vullen met mie. En wauw wat zijn deze met mie gevulde paprika’s een groot succes geweest. Vullend, gezond, verrassend en erg leuk om te maken en eten. Tijd voor het recept!

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 gele + 1 rode paprika
 • 70 gram mienestjes
 • 150 gram schouderham
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 bosui
 • 1 ei
 • 100 gram champignons

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Leg de halve paprika’s op een bakrooster met een vel bakpapier, besprenkel ze lichtjes met een beetje olie en rooster ze in het midden van de oven tot ze zacht beginnen te worden.

2. Snijd ondertussen de ham en de groenten fijn en klop het ei los in een bakje.

3. Maak een omelet van het losgeklopte ei en snijd deze vervolgens in reepjes. Kook ondertussen ook vast de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Wok de groenten in een klein beetje olie tot ze gaar zijn. Schep hier vervolgens de gaargekookte mie, de ham en de omelet door.

5. Haal de paprika’s uit de oven en schep ze vol met de mie.

6. Schuif de met mie gevulde paprika’s tot slot nogmaals een minuut of tien terug in de oven tot de paprika’s volledig gaar zijn geworden.

met mie gevulde paprika's

met mie gevulde paprika's

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Gwen

  De mie alleen al ziet er heerljk uit! Paprika overheerst inderdaad erg snel als je ze vult, ik vind dat vaak jammer. Deze wil ik wel proberen :)

  Beantwoorden
 2. Emily

  Super leuk recept! Wij maken ook regelmatig gevulde paprika’s, maar dan inderdaad met rijst e.d. We gaan dit zeker binnenkort eens proberen, bedankt!

  Beantwoorden
 3. Malou

  Weer een succes! Wij hadden een beetje kerrie door de groenten en konden 3 paprika’s vullen ipv 2. Dit is er weer eentje om te onthouden, jummm! Dankjewel dus!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.