Burgers, ik houd ervan. Of ze nu gemaakt zijn van kip, rundvlees, vis of zelfs vegetarisch, je maakt mij er altijd wel erg blij mee. Na alle burgerrecepten die ik op OMF al heb gedeeld is het nu tijd voor mijn favoriete burger allertijden: de Baconburger. Een heerlijk dikke en gekruide rundvleesburger met crispy bacon, kaas en Hellmann’s.

Wat heb je nodig? (1 burger)

  • 100 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • peper en zout
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 plakje cheddar
  • 1 hamburgerbroodje
  • 1 eetlepel Hellmann’s (te vinden in het mayonaiseschap)
  • ½ eetlepel ketchup
  • 2 plakjes tomaat
  • 1 ui

1. Doe het gehakt in een kom en doe hier de paneermeel, knoflookpoeder, oregano, basilicum en de pittige mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout.

2. Kneed het gehakt goed door en vorm er een burger van.

3. Verhit een koekenpan zonder vet op het vuur en bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat de spek uitlekken op een stukje keukenrol.

4. Snijd de ui in halve ringen en bak deze in het overgebleven spek-vet zacht en lichtbruin.

5. Stoom het hamburgerbroodje een paar seconden in de magnetron zodat het broodje lekker zacht wordt.

6. Bak de hamburger in een klein beetje olie aan weerszijden goudbruin. Leg vlak voor het einde van de baktijd het plakje cheddar op de bovenkant van de burger.

7. Snijd het hamburgerbroodje doormidden en leg de hamburger met cheddar op de onderste helft. Leg hier de twee plakjes tomaat, de knapperige bacon en de gebakken uitjes bovenop.

8. Smeer het kapje van het hamburgerbroodje rijkelijk in met Hellmann’s en de ketchup. Leg het kapje vervolgens weer op het broodje en houdt de burger eventueel bij elkaar met behulp van een satéprikker.

Ik gebruik in dit recept Hellmann’s omdat ik de smaak van Hellmann’s veel lekkerder vind. Het zure hintje past perfect bij de zoete tomaat en kruidige burger. Probeer het eens, het maakt een wereld van verschil!

Mocht jij mijn Baconburger nou ook fantastisch lekker vinden, dan zou ik het supertof vinden als jij hier op mijn burger wilt stemmen. Ik maak namelijk kans op een Big Green Egg Small Complete en hiermee worden mijn burgers nog lekkerder. Bedankt alvast!

Hellmann’s is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo en verkrijgbaar in de variaties normal en light. 

Baconburger

Dit is een gesponsord artikel.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Thefoodiary

    Hoewel ik echt niet zo van hamburgers hou vind ik dit er wel onwijs lekker uitzien! Maar ik ben geen fan van die mayonaise, maar dat komt omdat ik opgegroeid ben met Calvé haha

    Beantwoorden
  2. Capitano Baffiano

    Broodje vooraf in de magnetron? Zodat je lekker van die natte beflappen krijgt. Nee, jongedame, u slaat de plank hier volledig mis. Hamburger brood is volgens de overlevering vers en knapperig. Gebruikt u toch geen oude kadetten opgepiept in de magnetron alstublieft

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.