Zo af en toe iets anders proberen met producten is leuk, zeker als er iets uit komt wat alle verwachtingen overstijgt. Producten op een andere manier verwerken dan je aanvankelijk gewend bent zorgt zo af en toe voor verrassende uitkomsten. Laatst probeerde ik iets nieuws met noedels. Waar noedels veelal enkel gekookt en vervolgens geroerbakt worden, kun je er blijkbaar nog veel meer mee. Ik maakte namelijk noedelkoekjes!

noedelkoekjes

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 3 plakken Woknoedels
  • 160 gram achterham (dikke plakken)
  • 1 bol mozzarella
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • handjevol geraspte 30+ kaas
  • Santa Maria Chicken & Steak kruiden (of je eigen favoriete kruidenmengsel)
  • gedroogde of verse peterselie
  • olijfolie
  • chilisaus

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en snijd ondertussen vast de ham en mozzarella in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.

2. Klop in een kom de eieren met behulp van een garde los en voeg hier de peper, zout, Chicken & Steak kruiden en de geraspte 30+ kaas aan toe. Roer hier vervolgens de ham en de mozzarella door.

3. Giet de noedels af en voeg ze direct bij het eimengsel.

4. Verhit een beetje olijfolie in een pan en schep hier het noedelmengsel bij. Bij mij pasten er drie koekjes in één koekenpan en deze koekjes waren ter grootte van American Pancakes. Druk de noedels met de achterkant van een lepel een beetje aan, zodat het koekje straks niet uit elkaar valt.

5. Bak de noedelkoekjes aan weeszijden goudbruin. Serveer ze op een bord en strooi hier de peterselie overheen. Schenk er een beetje chilisaus overheen voor de smaak en de mooie glans.

noedelkoekjes

noedelkoekjes

noedelkoekjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Milou

    Dit lijkt me zo apart. Ik hou normal niet van opgebakken noodles als die te lang hebben gebakken (en dus knapperig zijn haha), maar misschien met het ei mengsel er door is het wel lekker. Ik ben benieuwd.

    Ik ga het wel eens proberen!

    Beantwoorden
  2. Farah

    Goh daar kan ik me nou helemaal niets bij voorstellen qua smaak/structuur, die koekjes.
    Wel maak ik zelf heel graag viskoekjes enzovoorts. Heer-lijk!

    Beantwoorden
  3. gereon de leeuw

    Goedemorgen Sabine,

    Ik zie met dit recept vele lekkere mogelijkheden. Je kunt de mozarella vervangen door oude kaas, de ham door gerookte kipfilet. Eén vraagje. Hoe hield de mozarella zich? je moet volgens mij wel stevige mozarella gebruiken, want ik zou bang zijn dat het gerecht anders te klef werd.

    Fijne dag Gereon

    Beantwoorden
    • Sabine

      Klopt, je kunt er eindeloos mee variëren.

      De mozzarella hield zich heel goed! De koekjes hoeven niet zo lang te bakken en omdat de noedels vrij stevig zijn, worden ze helemaal niet klef.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.