Kun je je de snelle noedelsalade met komkommer die ik vorige week met je deelde nog herinneren? Ik ben dol op noedelgerechten en vond dit dan ook waanzinnig lekker. Logischerwijs besloot ik deze simpele noedelsalade om te toveren tot een maaltijdsalade, volwaardig voor het avondeten. En omdat ik ook dat recept dubbel en dwars de moeite waard vond, besloot ik hem ook nog even met jullie te delen. Aanschouw hier mijn Noedelsalade met kip en sesamdressing! 

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de salade:

  • 100 gram ongekookte noedels
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 100 gram taugé
  • 1 kipfilet a 200 gram
  • 2 kropjes little gem
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • paar druppels tabasco
  • ½ theelepel honing

1. Snijd de paprika en komkommer in lange dunne repen en doe deze samen met de taugé in een kom.

2. Kruid de kip met peper en zout en bak deze in een koekenpan in een beetje sesamolie gaar. Snijd de kip vervolgens in plakjes. Zet even apart.

3. Was de little gem en snijd in repen, doe deze bij de rest van de groenten in de kom.

4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en schep de warme noedels bij de groenten in de kom.

5. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

6. Doe de kip in de kom en schenk de sesamdressing erbij. Schep alles losjes om en zorg ervoor dat alles bedekt is met een laagje dressing.

7. Serveer de salade in diepe borden en garneer met de sesamzaadjes.

Noedelsalade met kip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Birgit

    Ik heb je eigenlijk nooit zien vermelden dat je tauge niet zomaar rauw kan eten i.v.m de bacteriën die erop zitten, en dat je de rauwe tauge (evenals andere rauwe kiemgroenten) altijd eerst even moet overgieten met kokend water om die bacteriën te doden. Dat lijkt me toch best belangrijk om te weten.

    Verder lijkt het recept me erg lekker, ik zou voor mezelf de sla vervangen door gewoon kropsla of ijsbergsla, want die little gem lust ik niet.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat komt omdat ik het een beetje onzin vind. Ik eet van kinds af aan taugé al rauw en heb nog nooit ook maar ergens last van gehad :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.