Sinds ik terug ben uit Vietnam hunker ik bijna iedere week naar Noedelsoep. Ik eet het niet iedere week hoor, maar stiekem mis ik het best wel, wat zijn noedelsoepjes toch héérlijk. Tijdens een browse-sessie op YouTube kwam ik een Koreaans-Amerikaans kanaal tegen waar in een van de video’s Noedelsoep werd gemaakt. Ik vond het er zó lekker uitzien dat ik een paar dagen later zelf de keuken in dook. Ik gaf een hele flinke twist aan het recept en toverde uiteindelijk een heerlijke Noedelsoep met knoflookkip op tafel.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram noedels
  • 1 ui
  • 16 teentjes knoflook (nee, geen typefout)
  • 2 liter water
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • gefrituurde uitjes
  • peper en zout

1. Leg de kip in het water en doe hier de hele maar gepelde teentjes knoflook bij. Schil de ui en hak hem in vier stukken. Leg ook de ui bij de kip in het water.

2. Breng het water aan de kook en laat het afgedekt met een deksel op laag vuur een uur trekken.

3. Kook ondertussen vast de eieren zoals je ze wilt hebben. Laat ze goed schrikken onder de koude kraan en leg ze dan even apart.

4. Haal de kipfilet uit de bouillon en pluis deze met behulp van twee vorken uit elkaar. Kook ondertussen de noedels gaar in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Schep alle teentjes knoflook uit de bouillon en prak deze fijn met een vork. Voeg de sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak toe en roer dit er goed door. Schep vervolgens de knoflookpasta door de kip.

6. Schep de noedels in een diep bord en leg hier de geplozen kip bovenop. Top af met de taugé en schenk de hete bouillon hier overheen.

7. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg de eieren in de bouillon.

8. Snijd de bosui in ringetjes en garneer de soep met de bosui en de gefrituurde uitjes. Serveer de Noedelsoep direct.

Zestien teentjes knoflook klinken ongelooflijk veel, maar doordat ze een uur in water worden gekookt krijgen ze een hele zachte en milde smaak. Verwacht dus geen knoflookbom en wees ook niet bang dat je de volgende dag continu met pepermuntjes op zak moet lopen, dit ga je lekker vinden en niet te sterk. Geloof mij.

Noedelsoep met knoflookkip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.