Ik ben gek op Oosters eten, daar mag je me serieus wakker van maken. Take-away gerechten, Chinees, sushi uiteraard en alles waar noedels in verwerkt zijn. Ik hou van de sticky en vaak ietwat spicy sauzen, de combinatie met fluffy rijst en boterzachte kip. Ja, als ik een top vijf zou moeten maken van favoriete keukens dan hoort de Oosterse keuken (lekker breed ook vooral..) daar zeker bij. De sesamkip die ik je nu ga laten zien is ook zo’n gerecht, het zou hier iedere week wel op tafel mogen staan. Gezond en bomvol smaken. Heerlijk! Met stipt in de favorietenlijst.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 300 gram Basmatirijst
  • 600 gram kipfilet
  • 1 struik Paksoi
  • 120 gram honing
  • 80 milliliter sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eiwitten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel maïzena
  • sesamzaadjes

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Klop in een kom de maïzena en de eiwitten door elkaar. Het duurt even voordat dit goed mengt, maar het komt vanzelf. Snijd de kipfilet in blokjes en mik deze in het maïzena mengsel. Schep even goed om zodat de kip voorzien wordt van een dun laagje.

3. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een wok en bak de kip in ongeveer vijf minuten op hoog vuur gaar.

4. Meng ondertussen in een kommetje de honing, sojasaus, knoflook, sesamolie en chilisaus door elkaar. Roer goed door tot alle ingrediënten met elkaar zijn gemengd.

5. Schenk de saus bij de kip zodra deze gaar is. Laat de saus zachtjes koken en roer af en toe door tot de kip voorzien is van een laagje saus.

6. Schep de rijst op een bord en leg hier de kip bovenop. Strooi af met de sesamzaadjes.

Ik at de sesamkip zelf met Paksoi die ik kort heb gewokt met een teentje knoflook en een uitje. Erg lekker en het zorgt voor wat groens. Maar eerlijk is eerlijk, deze kip is zónder groenten ook al erg lekker.

sesamkip

sesamkip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Claudia

    Hmmm ziet er heerlijk uit! En wat toevallig ik hou ook van de Aziatische keuken, precies ook om de stickyness, pikante gerechtjes met zacht (of juist heel krokant) vlees hmm! Ga dit zeker binnenkort eens proberen!

    Beantwoorden
  2. Anniek

    Gisteren gemaakt en was erg lekker!!! Ik was wel benieuwd wat het eiwit en de maizena met de kip doet? Zorgt voor wat knapperige kip?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Zorgt ervoor dat kip heel zacht wordt en niet uitdroogt. En ik heb het idee dat het sausje daardoor beter aan de kip blijft plakken. Fijn dat het lekker was in ieder geval!

      Beantwoorden
  3. Marjolein

    Ik heb dit gister gemaakt, was errrg lekker! De maizena + eiwitten werkte echter niet zo goed.. in de pan begon het eiwit direct te stollen en aan te bakken en waar ik uiteindelijk mee zat was kip en veel losse stukjes ei/maizena. Hoe deed jij dat?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Je zult altijd wel iets losse stukjes houden. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk overtollig ei en maizena eraf laat lopen voordat je het in de pan doet. En voorzichtig omscheppen zodat je het laagje niet losstoot.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.