Eén van mijn favoriete spiesjes voor op de barbecue zijn Spekfakkels. Voorheen verkochten ze deze spiesjes alleen bij Lidl, maar langzaamaan zie ik ze steeds vaker in de supermarkten verschijnen. En terecht ook, want wanneer ze goed gekruid zijn, zijn ze waanzinnig lekker. Normaliter eten wij helemaal geen speklapjes, maar om deze spekfakkels te maken haalde ik ze maar wat graag in huis! En aangezien speklapjes lekker budgetvriendelijk zijn, is dit een ideaal barbecuerecept voor OMF’s Studentenkeuken!

Wat heb je nodig? (± 12 – 15 stuks)

  • Lange satéprikkers
  • 2 pakken speklapjes
  • 1 eetlepel Pimentón
  • zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uipoeder

1. Laat de satéprikkers een paar uur van te voren weken in koud water. Dit zorgt ervoor dat ze op de barbecue niet verbranden.

2. Snijd de speklapjes in de lengte doormidden in lange, smalle repen. Doe de spekrepen in een kom.

3. Doe de rest van de ingrediënten bij de speklapjes in de kom en schep het geheel goed om zodat ieder reepje bedekt is met een laagje kruiden.

4. Prik de satéprikker in het uiteinde van één spekreep en schuif het reepje naar beneden. Wikkel vervolgens de spek als een spiraal om de prikker heen en prik het uiteinde aan de bovenkant vast.

5. Rooster de spekfakkels op de barbecue in maximaal vijf minuten gaar.

Spekfakkels

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.