Eén van mijn favoriete spiesjes voor op de barbecue zijn Spekfakkels. Voorheen verkochten ze deze spiesjes alleen bij Lidl, maar langzaamaan zie ik ze steeds vaker in de supermarkten verschijnen. En terecht ook, want wanneer ze goed gekruid zijn, zijn ze waanzinnig lekker. Normaliter eten wij helemaal geen speklapjes, maar om deze spekfakkels te maken haalde ik ze maar wat graag in huis! En aangezien speklapjes lekker budgetvriendelijk zijn, is dit een ideaal barbecuerecept voor OMF’s Studentenkeuken!

Wat heb je nodig? (± 12 – 15 stuks)

  • Lange satéprikkers
  • 2 pakken speklapjes
  • 1 eetlepel Pimentón
  • zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uipoeder

1. Laat de satéprikkers een paar uur van te voren weken in koud water. Dit zorgt ervoor dat ze op de barbecue niet verbranden.

2. Snijd de speklapjes in de lengte doormidden in lange, smalle repen. Doe de spekrepen in een kom.

3. Doe de rest van de ingrediënten bij de speklapjes in de kom en schep het geheel goed om zodat ieder reepje bedekt is met een laagje kruiden.

4. Prik de satéprikker in het uiteinde van één spekreep en schuif het reepje naar beneden. Wikkel vervolgens de spek als een spiraal om de prikker heen en prik het uiteinde aan de bovenkant vast.

5. Rooster de spekfakkels op de barbecue in maximaal vijf minuten gaar.

Spekfakkels

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.