Hollandser dan stamppot kan bijna niet en daarom vond ik dat er nog wel een stamppotrecept in OMF’s Studentenkeuken moest worden gepubliceerd voordat de buitentemperatuur er weer te hoog voor wordt. Hoewel ik vrijwel iedere stamppot lekker vind, doet boerenkool mij toch het meest aan thuis denken. Opgeschept met een schep jus en uiteraard een stuk rookworst en de restjes werden de volgende dag voor de lunch opgebakken. Heerlijk! Het recept voor deze boerenkoolstamppot met gerookte kip is iets magerder dan je wellicht gewend bent. Er komt geen boter aan te pas en de vette rookworst laat ik ook achterwege. Neemt echter niet weg dat ‘ie alsnog heerlijk is en ook nog budgetvriendelijk, fijn!

Hoewel dit gerecht iets meer tijd vergt om klaar te maken is het wel een makkelijk te bewaren gerecht waardoor je voor meerdere avonden het eten al klaar hebt.

Bereidingstijd: < 40 minuten | Prijs per persoon (bij 4 personen): €1,38

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 500 gram iets kruimige aardappelen
  • 300 gram boerenkool
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 100 gram gerookte kalkoenreepjes
  • 1 theelepel mosterd

1. Was en snijd de aardappelen in stukken. Doe ze in een grote pan en zet ze onder een laagje water en leg hier de boerenkool bovenop.

2. Doe de deksel op de pan en breng de aardappelen samen met de boerenkool aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in blokjes. Zelf verwarmde ik deze nog even in de koekenpan, dit hoef je natuurlijk niet te doen.

4. Bak ook de gerookte kalkoenreepjes knapperig.

5. Giet de aardappels en de boerenkool af, maar laat een heel klein beetje kookvocht achter zodat de stamppot wat smeuiger wordt. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en schep het geheel met de mosterd om.

6. Roer de kalkoenreepjes door de boerenkoolstammppot en breng het geheel op smaak met peper en zout.

7. Serveer de gerookte kipfiletblokjes bij de boerenkool.

Boerenkool met gerookte kip

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5 reacties

  1. Tess

    Het klinkt heel lekker, helaas hou ik niet van allebei de dingen. Maar het ziet er echt lekker uit, misschien toch een keertje proberen..

    Beantwoorden
  2. giuditta

    Hallo

    Ik eet geen varken
    en de dagen worden kouder
    en dan heb ik altijd zin in een stevige stampot.
    Dus dit lijkt mij,het ideale recept.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.