Na alle pizzarecepten die ik heb gepubliceerd op OMF is het onnodig om te zeggen dat ik dol ben op dit soort Fastfood. En hoewel dit eigenlijk geen echte pizza is, doet deze Caprese plaattaart me daar toch een beetje aan denken. Echter is het maken van zo’n ‘taart’ veel minder werk en heb je er veel minder ingrediënten voor nodig om het tot iets lekkers te brengen. En daarom is dit een ideaal recept om te gebruiken voor OMF’s Studentenkeuken. Ik was er zelf in no-time mee klaar en gepaard met een frisse salade vormt deze Caprese plaattaart een ideale snelle maaltijd.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling in de supermarkt)
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • verse basilicum

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rol de plak bladerdeeg uit over het bakvel.

3. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken en verdeel deze lukraak over het vel bladerdeeg, zorg er hierbij voor dat je aan alle kanten een randje over houdt van ongeveer een centimeter.

4. Bestrooi de plaattaart rijkelijk met peper en zout.

5. Bak de taart vervolgens in het midden van de oven in ongeveer een kwartier à twintig minuten gaar. De taart is goed gaar wanneer het bladerdeeg opgepoft is aan de zijkanten en mooi bruin is gekleurd.

6. Strooi verse basilicum over de plaattaart en eet hem vervolgens met een frisse salade.

Tip: verdeel voordat de taart de oven in gaat wat pesto over het bladerdeeg of breng een dun laagje aan voordat je de tomaat en mozzarella verdeeld. Ook erg lekker!

Caprese plaattaart

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Anne

    Dit lijkt me heerlijk en simpel als er onverwachts bezoek komt om te eten. Tomaat, mozarella en bladerdeeg heb ik toch vrijwel standaard in huis.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.