Hoewel ik je in OMF’s Studentenkeuken al vaak genoeg heb laten zien dat gezond eten helemaal niet zo duur hoeft te zijn, kan ik me voorstellen dat je zo af en toe ook wel eens zin hebt in een iets minder gezond gerecht. Het recept voor Colakip die ik je vandaag ga laten zien was een experiment, normaliter kost het namelijk veel meer tijd om een goed sticky kippetje klaar te maken. Daarom heb ik het deze keer anders aangepast. Mijn versie van Colakip bestaan meer uit kipblokjes in colasaus dan kippenpootjes met een plakkerig laagje saus. Desalniettemin is het wel erg lekker, makkelijk klaar te maken én budgetvriendelijk.

Bereidingstijd: < 30 minuten | Prijs per persoon: € 1,89

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 1 blikje cola (light)*
  • peper en zout
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Tabasco naar smaak
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel maïzena

*Gewone cola zorgt voor een extra plakkerige en zoete saus, cola light maakt het gerecht wat lichter.

1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout.

2. Verhit een klein beetje olie of boter in een pan en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Voeg vervolgens de uipoeder en knoflookpoeder toe en schep het geheel goed om.

3. Schenk voorzichtig de cola bij de kip. Voeg hierna de tabasco en worcestershiresaus toe. Breng de saus aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.

4. Laat de saus zo’n 20 minuten pruttelen. Proef de saus ondertussen goed maar laat deze wel even afkoelen op een lepel, de saus is namelijk heet! Voeg naar smaak eventueel meer peper, zout of een van de andere ingrediënten toe.

5. Roer de maïzena door 3 eetlepels water tot de poeder is opgelost. Voeg deze vervolgens aan de colasaus toe en roer goed door. Laat de saus vervolgens nog drie minuten op laag vuur verwarmen tot deze de gewenste dikte heeft bereikt.

Eet de kip met een frisse salade en gebakken aardappeltjes of met gekookte rijst.

Colakip

9 reacties

  1. Susanne

    Ik heb dit wel vaker gezien op tv op van bekende koks. Lijkt echt een raar idee dat je een saus met cola zit te eten maar als het sticky is, is het al snel lekker!

    Beantwoorden
  2. Hester

    Inderdaad zo benieuwd! Al die suiker in je avondeten lijkt me wel een iets minder strak plan (niet dat ik verder vies ben van ongezond eten hoor) maar alsnog leuk om een keertje geprobeerd te hebben. En zeker als colagek!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.