Kip Kerrie, ik vind het heerlijk. Het is zo’n eenvoudig gerecht, de kerriesaus met kip en een beetje gekookte rijst vormt wat mij betreft een perfecte makkelijke maaltijd. Het is enorm snel klaar te maken en voedzaam genoeg om er de rest van de avond vol van te zitten. Laatst ging ik zelf aan de slag met het maken van Kip Kerrie en toen bedacht ik me dat dit een ideaal OMF’s Studentenkeuken recept zou zijn. Je hebt er namelijk maar weinig ingrediënten voor nodig, de ingrediënten zijn bovendien niet duur en het gerecht is relatief snel klaar.

Bereidingstijd: < 25 minuten | Prijs per persoon (bij 2 personen): € 2,08

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 blikje kokosmelk (400 milliliter)
  • 5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma*
  • peper en zout
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem

Geen kurkuma in huis? Gebruik dan 6 – 7 eetlepels kerriepoeder

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een klein beetje olie in een koekenpan gaar. Zet de kip even apart terwijl je de saus gaat maken.

2. Laat voor de kerriesaus de boter in een pannetje smelten. Voeg hier vervolgens de bloem aan toe en roer het geheel goed door tot er een roux ontstaat. Zorg ervoor dat de bloem goed gaar is, het pretje wordt dan iets donkerder van kleur.

3. Voeg de kerriepoeder en de kurkuma toe en schep het geheel nog even goed om. Zorg ervoor dat de specerijen niet verbranden.

4. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk aan de roux toe terwijl je goed blijft roeren. Blijf net zolang roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Draai het vuur laag en laat de saus vijf minuutjes zachtjes doorkoken.

5. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout en voeg de kipfilet aan de saus toe. Schep alles nog een laatste keer even goed om.

Zes à zeven eetlepels kerriepoeder lijkt erg veel maar omdat ik gebruik maak van kokosmelk is de smaak van de saus heel romig. Lekker natuurlijk, maar een echte kerriesmaak is lekkerder dus vandaar deze hoeveelheid. Voeg naar hartenlust meer of minder kerriepoeder toe wanneer je dit lekker vindt.

Serveer de Kip Kerrie met gekookte rijst en wat gewokte Paksoi.

Kip Kerrie

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Nadia

    Oh, ik vind dat ook zo lekker! Tenminste, ik maak het zelf eigenlijk nooit, maar toen ik nog thuis woonde maakte mijn moeder het regelmatig, met slagroom dan. Zo simpel en zooo lekker!

    Beantwoorden
  2. Katia

    Wat een leuk idee met de kokosmelk. Dat ga ik de volgende keer ook eens doen als ik kerriesaus maak ipv gewone melk. :-)

    Beantwoorden
  3. Yasmina Hajaj

    Heerlijk makkelijk en heerlijk om te eten. We hebben ervan genoten.

    Bedankt!

    Beantwoorden
  4. Kelly

    Erg lekker! Mensen die een dieet volgen kunnen ipv boter, kokosolie gebruiken en voor bloem, amdelmeel of kokosmeel. Ook lekker bij bloemkool en bataat uit de oven.

    Beantwoorden
  5. Mari

    Ik ben zelf verslaafd aan kerrie kokos etc.
    Maar! Het was vreselijk vies geworden, dus ik weet niet wat er is gebeurd! “Roux” en specerijen waren absoluut niet verbrand, maar het was werkelijk te vies voor woorden :( had er net zo trek in haha. Idee waar het fout kan zijn gegaan?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.