Ik ben een tijdje geleden echt verslaafd geweest aan pesto. Ik smeerde het bijna overal op en de potjes (oops, sorry…) waren niet aan te slepen. Vervolgens ging die periode weer over een raakte ik pesto lange tijd niet aan, tot ik onlangs Kip-Pesto rolletjes maakte om mee te nemen aan mijn werk. Deze wraps, want dat zijn het eigenlijk, zijn zo heerlijk eenvoudig om te maken en makkelijk mee te nemen dat het een aanrader is voor iedereen die eens iets anders wil eten voor de lunch. Voor het avondeten kunnen ze echter ook prima, ik nam twee wraps mee naar mijn werk en had voldoende energie voor de rest van de avond. Let daarbij ook nog eens op het feit dat de rolletjes lekker budgetvriendelijk zijn en je hebt een topgerecht voor OMF’s Studentenkeuken.

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon (bij een persoon): € 2,72

Wat heb je nodig? (2 personen lunch / 1 persoon avondeten)

  • Twee grote maïstortilla’s
  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 2 handenvol rucola of veldsla
  • 2 theelepels pesto
  • 2 theelepels pijnboompitjes
  • peper en zout

1. Kruid de kipfilet met peper en zout en grill deze aan weerszijden goudbruin, net zolang tot de kip gaar is.

2. Stoom ondertussen de tortilla’s een paar seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Smeer de wraps vervolgens aan één kant in met een laagje pesto.

3. Verdeel de sla en de pijnboompitjes (wanneer je de tijd hebt kun je deze ook eerst roosteren, daar worden ze lekkerder van!) over de pesto.

4. Snijd de nog warme kipfilet in lange repen en verdeel deze over het midden van de wrap.

5. Rol de tortilla op en snijd doormidden of in meerdere rolletjes. Serveer direct of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast tot je ze gaat eten.

kip-pesto rolletjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. Mirne

    Ik at vroeger helemaal geen pesto, heb het ongeveer een jaar geleden weer leren eten en ook een periode enorm vaak gegeten. Vooral simpel bij een pasta. Dit lijkt me ook erg lekker! Al zou ik misschien gerookte kipfilet gebruiken.

    Beantwoorden
  2. Judith

    Jummie jummie! Ik eet alleen geen kip (vegetariër, you know :P), maar gelukkig heeft de Appie echt hele lekkere kip-achtige vleesvervangers!

    Beantwoorden
  3. Ranna

    Ik vind pesto lekker, maar als ik er teveel van opschep is het te sterk. Toch lijkt deze combinatie me erg lekker

    Beantwoorden
  4. Gwen

    Nom! Heerlijk én simpel avondeten, deze ga ik onthouden :). Lijkt me ook heerlijk met wat geraspte parmezaan erover.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.