Deze lekkere kipkluifjes in tomatensaus zijn niet alleen lekker voor bij het avondeten, maar doen het ook erg goed als hapje bij de borrel of op een feestje. Het kost je 10 minuten om ze te bereiden, daarna doet de oven al het werk voor je! Kipkluifjes (of drummets) zijn regelmatig in de aanbieding, houd de folders (of site) van je supermarkt in de gaten en sla je slag als ze afgeprijsd zijn. Door de tomatensaus heeft het gerecht een volle smaak, waardoor het dus prima als avondeten kan dienen. Lekker met een salade en aardappeltjes uit de oven! Maar ook op de feesttafel zijn deze kipkluifjes een hit, wel aan servetjes denken, want je krijgt er wel vieze vingers van!

Bereidingstijd: < 15  minuten (excl. marineer- en oventijd) | Prijs per persoon (bij 4 personen): €  1,55

Wat heb je nodig?

  •  600 gram kipdrummets (drumsticks of kipvleugels)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ½ eetlepel fijngehakte rozemarijn of tijm
  • olijfolie
  • 2 trostomaten in kleine blokjes (of gebruik een handjevol cherrytomaatjes in kwarten
  • 2-3 tenen knoflook (naar smaak)

kipkluifjes in tomatensaus 1

Zo ga je te werk:

1. Leg de kipdrummets in een ovenschaal, voeg de olijfolie (zo’n 2 eetlepels), tomatenpuree en kruiden toe. Zorg ervoor dat je ovenschaal groot genoeg is, het is het beste als de kipstukken niet op elkaar liggen. Snijd (of pers) de knoflook fijn en voeg toe aan de kip. Meng alles goed door. Voeg dan ook de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Houd je van een beetje extra pit? Strooi dan ook wat chilipoeder over de kip.

2. Laat de ovenschaal een uurtje met rust (je kunt het ook een dag van te voren maken, dan trekken de smaken helemaal goed in het vlees), zodat het goed kan marineren.

3. Verwarm de oven op 200 ˚C en bak de kip in zo’n 25 minuten gaar. Serveer ze direct lekker warm of op kamertemperatuur. De kipkluifjes zijn ook goed op te warmen als je wat overhoudt!

Volg OMF’s Studentenkeuken ook op Facebook voor meer lekkere recepten en tips!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Lou

    Hallo Sanne!

    Ik heb heerlijk deze kip gemaakt deze week, alleen heb ik 1 dingetje wat niet helemaal klopt. Kip is nooit gaar in 25 minuten, ik heb ze er uit gehaald en nog delen echt roze. Dus er maar weer ingegooid. Denk dat 45 minuten een betere tijd is.. Maar het heeft me wel gemaakt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Sanne? ;)

      En kip kan zeker wel in 25 minuten gaar zijn, zeker met zulke kleinere stukken en helemaal op 200 graden Celcius. Vanavond nog kippendijen in de oven gegaard in 30 minuten. Het is heel afhankelijk van de oven die je hebt :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.