Ook in het nieuwe jaar gaan we gewoon vrolijk verder met het publiceren van ‘studentproof’ maaltijden in OMF’s Studentenkeuken. Recepten die makkelijk te maken zijn, niet veel geld kosten en bovendien (veelal) gezond en smakelijk zijn. We beginnen het nieuwe jaar gezond met deze linzensalade met falafel. Hoewel ik het idee heb dat linzen niet vaak gegeten worden door studenten, vormt het wel de basis van een erg voedzame maaltijd en is het een fijn alternatief voor rijst, pasta of aardappelen. In de linzensalade met falafel die ik vandaag met je ga delen gebruikte ik gedroogde linzen die eerst 30 minuten gekookt moesten worden. Je kunt ook linzen uit een blikje gebruiken, deze zijn vaak al voorgegaard en zijn dus een stuk sneller te gebruiken.

Bereidingstijd:  < 40 minuten| Prijs per persoon: € 2,52

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 40 gram gedroogde linzen
  • 1 schaal falafel (hier heb je de helft van nodig)
  • 1 ei
  • 1 sjalotje (een kleine ui is ook prima)
  • cherrytomaatjes
  • komkommer
  • verse geitenkaas
  • koriander

1. Spoel de linzen goed af onder de koude kraan en kook ze vervolgens in 30 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout.

2. Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de falafel om en om goudbruin. Kook ondertussen vast het ei in tien à twaalf minuten hard en laat deze goed schrikken onder koude kraan.

3. Snipper het sjalotje, snijd de cherrytomaat in partjes en de komkommer in blokjes. Schep de groenten door de linzen.

4. Snijd desgewenst de falafel in kleinere stukken en serveer deze op de linzensalade. Top af met het hardgekookt ei, verse geitenkaas en koriander naar smaak.

Linzensalade met falafel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marije

    Ziet er heerlijk uit! Volgens mij at ik als student ook nooit linzen, maar tegenwoordig vind ik ze heerlijk! Net als falafel, mjum! Ik ga je recept eens voorschotelen aan mijn man!

    Beantwoorden
  2. Jolien

    Met verse falafel nóg lekkerder! Je bent wel even bezig, maar het is veel goedkoper dan zo’n pak uit de winkel.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Daar heb je helemaal gelijk in! Maar het moest wel binnen de OMF’s Studentenkeuken passen en dat doet het met zelfgemaakte falafel niet meer.

      Beantwoorden
  3. Hester

    Linzen zijn zoooo lekker! en super makkelijk uit blik, dan kan je ze zo in je salade gooien. Ze helemaal koken dat kost me meestal te veel tijd. Ik heb vandaag er ook boerenkool doorgegedaan, smaakte echt super!

    Beantwoorden
  4. DoorEten

    Lekker recept!
    Dit ga ik denk ik binnenkort een keertje maken, maar dan misschien wel met een schepje yoghurt er doorheen om het wat smeuiger te maken.

    Thanks Sabine!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.