Ik heb het al veel vaker gezegd en ik doe het gewoon nog een keer: ik ben dol op Aziatische rijstgerechten. Zoetzure saus, zwarte bonensaus of gerechten van een ander kaliber: ik lust het allemaal. Eén van onze favoriete vlees-rijstgerechten is ongetwijfeld Babi Ketjap. Het liefst eten we dit nog steeds iedere week maar dit zou een beetje van de zotte zijn en dit kan ook totaal niet samengaan met het koken voor OMF. Echter is Babi Ketjap een vrij bewerkelijk gerecht en daarom ging ik aan de slag met een veel makkelijkere variant en deze keer met kip. Ik maakte laatst simpele Kip Ketjap die mede dankzij de goedkope ingrediënten hartstikke geschikt is voor OMF’s Studentenkeuken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 eetlepels ketjap

1. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze even apart. Snijd de rode peper en de knoflook fijn en snipper de ui.

2. Roer de basterdsuiker door de ketjap en voeg hier de peper, knoflook en de ui aan toe.

3. Leg de blokjes kipfilet in de ketjapmarinade en laat dit minimaal een uur intrekken zodat de kip de donkere kleur opneemt.

4. Verhit een beetje olie in een wok en wok hierin de kipfilet (met alle marinade) gaar. Draai het vuur laag en bak nog even door tot de kip goed plakkerig is en de marinade dik is geworden.

Serveer deze simpele Kip Ketjap met een beetje rijst, atjar en augurkjes.

simpele kip ketjap

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.