Sinds een paar weekjes ben ik weer fanatiek aan het Weight Watchen, maar dit betekent niet dat ik niet meer lekker kan eten. Integendeel zelfs, ik vond zelf een alternatief op het broodje hamburger. Eigenlijk net zo lekker, maar dan een stuk slanker. Aangezien de ingrediënten die ik voor deze burger gebruikte stuk voor stuk eenvoudig te krijgen zijn en budgetvriendelijk genoemd kunnen worden, gebruik ik mijn recept voor een slankere hamburger voor OMF’s Studentenkeuken. Verantwoord genieten, daar houden we van! Serveer een kommetje soep bij het broodje en je hebt een prima maaltijd op tafel staan.

Bereidingstijd: < 10 minuten | Prijs per persoon:  1,38

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

  • 2 zachte bruine bollen
  • 1 ui
  • 4 augurken
  • 2 rundertartaars
  • 1 tomaat
  • 1 handvol sla
  • 2 eetlepels ketchup
  • peper en zout
  • een paar druppels tabasco
  • optioneel: (gerookt) paprikapoeder

1. Druk de tartaartjes met behulp van een groot mes of een spatel plat tot het formaat van een hamburger. Bestrooi met peper en zout en een hoeveelheid tabasco en paprikapoeder naar wens.

2. Grill de tartaarburgers zonder olie of boter in ongeveer vier minuten gaar, ze zijn het lekkerst wanneer ze van binnen nog een klein beetje rauw zijn.

3. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bak deze in een klein beetje olie in een koekenpan goudbruin.

4. Snijd de bruine bolletjes open en verdeel de ketchup op één kant van het broodje. Leg hier de sla en twee plakjes tomaat bovenop.

5. Leg de hamburger op de tomaat met daarbovenop de augurken die je in plakken hebt gesneden en top de burger af met de gebakken ui.

slankere hamburger

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. sil

    Hoeveel pp zijn dit dan per broodje uiteindelijk. Zit ook aan de ww. En dit ziet er goddelijk uit!!!

    Beantwoorden
  2. Anniek

    Ah, rundertartaartjes, ik ben er zó gek op! Ik kan echt intens genieten van tartaartjes, één van de lekkerste burgers/vlees ooit. Ik had nog niet bedacht dat je dit ook gewoon als hamburger op een broodje kan eten, goed idee! De uienringen zien er trouwens ook héél erg lekker uit op de foto :)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ja, gewoon platslaan om een hamburger te maken. En thanks, die zijn gewoon langzaam gebakken. Niets bijzonders aan ;)

      Beantwoorden
  3. Susanne

    Ik heb laatst eigenlijk precies dezelfde hamburger gemaakt! Super lekker en voelt zo veel beter. Alleen ik kon het toch niet laten om een plakje kaas erop te doen….hihi

    Beantwoorden
  4. Petra

    Ik zou ipv een bruin broodje een volkoren broodje of een desembroodje doen. Dan is het helemaal gezond en waarschijnlijk ook beter vullend!

    Beantwoorden
  5. Mara

    Zo eet ik mijn hamburger eigenlijk altijd! Alleen dan met een vegaburger. En met wat curry in plaats van ketchup, vind ik wat lekkerder.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.