Pasta met tomatensaus, het klinkt alleen al als een echte studentenmaaltijd.  Neemt echter niet weg dat zo’n eenvoudig basisrecept niet heel lekker kan zijn. Voor deze snelle versie van pasta met tomatensaus maak ik gebruik van verse lasagnevellen. Deze kook je al in twee minuten gaar en aangezien de saus ook niet zoveel tijd nodig hebt, tover je binnen een paar minuten een voedzame maaltijd op tafel. Ideaal voor jou en je eventuele huisgenoten.

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon (bij 3 personen): € 1,49

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 1 pak verse lasagnevellen
 • 200 gram rundergehakt
 • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • verse basilicum naar smaak
 • peper en zout

1. Snijd de lasagnevellen in grove, ongelijke stukken en leg even apart.

2. Hak de teentjes knoflook en de rode peper (met of zonder zaadjes naargelang de pit die je eruit wilt halen) fijn en fruit deze in een beetje olie tot ze licht beginnen te verkleuren.

3. Bak het gehakt in de knoflook en rode peper rul en voeg vervolgens verse basilicum naar smaak toe. Schep het geheel even om.

4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de saus zo’n 10 minuutjes indikken.

5. Kook ondertussen de verse pasta in een pan ruim gezouten water gaar. Schep de pasta vervolgens met een klein beetje van het kookvocht door de saus.

6. Serveer de pasta met tomatensaus (en een flinke lading Parmezaanse kaas als je dit lekker vindt!) direct.

 snelle pasta met tomatensaus

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Janine

  Als je toch tijd nodig hebt om de saus in te laten dikken, kan je in feite net zo goed gedroogde pasta gebruiken. Voor de studentenkeuken wel wat goedkoper natuurlijk :-)

  Beantwoorden
 2. Jade

  Haha inderdaad lekker studentikoos! Ik doe zelf ook altijd een uitje in de saus :) en meestal wat extra groenten. Enne I loooveee Parmezaanse kaas!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.