Stiekem zijn de recepten die per ongeluk ontstaan het leukst. Van die gerechten waarvoor je een aantal ingrediënten bij elkaar gooit en die dan waanzinnig goed blijken uit te pakken. Dit Studentenkeuken recept voor Supersnelle Foe Yong Hai is er zo een. Per ongeluk ontstaan tijdens het maken van een snelle lunch en vervolgens iets verder uitgebouwd tot complete avondmaaltijd. Ideaal voor studenten want deze Foe Yong Hai (waar je normaal wel even mee bezig bent, zie mijn originele recept) is echt supersnel klaar en lekker budgetproof.

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon: € 2,26

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • Hoeveelheid rijst naar wens
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1 kleine prei
  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 120 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • bieslook (vers of gedroogd)
  • 4 eetlepels chilisaus

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een klein beetje olie in een koekenpan. Kook ondertussen de rijst vast gaar in een andere pan.

2. Snijd de prei en rode ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakjes. Was de prei even goed. Kluts ook de eieren en eiwitten in een aparte kom.

3. Voeg de rode ui en de champignons bij de kip en blijf dit bakken tot de champignons bruinkleuren en gaar zijn. Voeg dan de prei toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg de eieren aan de kip en groenten toe en blijf het geheel nu continu omscheppen. Niet al te hardhandig, het is wel lekker als je scrambled egg nog een beetje grof is.

5. Doe de rijst in een kommetje en schep hier het ei-groentenmengsel op. Schenk de chilisaus over het gerecht en top af met de bieslook.

Supersnelle Foe Yong Hai

10 reacties

  1. Susanne

    Ik moet heeeel eerlijk bekennen dat ik nog nooit foe yong hai heb gegeten. Maar ik vind het er wel super lekker uit zien! Ik hou echt van chilisaus, met ei lijkt het me een lekkere combinatie :)

    Beantwoorden
  2. Lysan

    Of ik snap het niet helemaal of ik heb iets gemist, maar waar blijven die andere 4 eiwitten? Klinkt heerlijk trouwens!

    Beantwoorden
  3. Anniek

    Haha, wat toevallig, ik heb laatst op mijn blog ook een recept voor FoeYongHai geplaatst! Ik wilde vooral die lekkere saus die er altijd bij zit proberen na te maken en dat was erg goed gelukt! Ik gebruikte daarvoor een mix van ketchup, gembersiroop, azijn en suiker, echt heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Judith

    Noms noms! Ik ben sowieso verslaafd aan chilisaus, dus deze ga ik binnenkort zeker maken! Zou je hem ook vegetarisch kunnen maken door de kip weg te halen, of zou dat een beetje saai worden denk je?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Hmm, ik vind de kip wel een fijne bite geven. Je kunt er denk ik wel tofu voor in de plaats gebruiken, maar ik zou het niet zomaar weglaten en er niets voor in de plaats gebruiken.

      Beantwoorden
  5. sabine

    Ziet er goed uit! Heb deze en je andere recept meteen opgeslagen. T originele recept ziet er ook niet heel moeilijk uit:-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.