Het is een feit dat curry’s nog steeds niet zoveel worden gegeten in Nederland en ik vraag me af waar dit aan ligt. Moeilijk verkrijgbare ingrediënten, te exotisch, het kost teveel tijd? Voor OMF’s Studentenkeuken besloot ik daarom aan de slag te gaan met een makkelijk en toegankelijk recept voor Thaise groene curry en ik kan je vertellen dat we hier flink bij cheaten. Hoewel je voor een echt goede curry natuurlijk het liefst alle ingrediënten vers haalt, wil dit niet betekenen dat een curry gemaakt met een currypasta niet lekker is. In tegendeel zelfs, Tim en ik hebben gesmuld van deze curry en dat terwijl ‘ie in een handomdraai klaar was. Het kan dus wel! En nu allemaal massaal aan de curry’s graag.

Bereidingstijd: < 25 minuten | Prijs per persoon (bij 3 personen): € 1,79

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 1 pakje groene Currypasta (bijvoorbeeld van FairTrade of Conimex)
  • 1 zak pittige Thaise wokgroenten
  • 1 blikje kokosmelk
  • gewenste hoeveelheid rijst naar smaak

1. Snijd de kipfilet in blokjes en verhit een klein beetje olie in een wok. Wok de blokjes kipfilet goudbruin en gaar.

2. Voeg vervolgens de Thaise wokgroenten toe en schep het geheel even om. Laat ongeveer twee minuten mee bakken.

3. Doe de currypasta samen met de kokosmelk in de pan en roer even goed door tot de pasta is opgelost. Breng de curry aan de kook en laat het vervolgens een kwartier op laag vuur zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.

4. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klaar! Ik geef toe dat we enorm cheaten met dit recept maar hé, er staat wel een lekker gerecht op tafel. En het is eens iets anders dan pasta, een salade of een lekker broodje toch?

Thaise groene curry

9 reacties

  1. Farah - Food and other Friends

    Zo’n Thaise curry is super lekker. En fijn van een cheat versie of gewoon een Nederlandse versie: die zijn gelukkig niet zo pittig.
    In Thailand lijkt een curry trouwens meer op een soepje, zoveel vocht. Ik ga binnenkort nog eens een ‘echte’ Thaise curry maken, maar voor een snelle versie is zo’n kant en klare curry pasta echt super makkelijk.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Klopt ja, de echte Thaise curry’s hebben inderdaad veel vocht (ik heb in Thailand gewoond ;) ). Ik ga binnenkort nog eens aan de slag met een echte curry.

      Beantwoorden
      • Charmaine

        Wat gaaf! Ik zou heel graag een ‘echt’ curry recept zien op je site.

  2. Susanne

    Ik moet ook eerlijk zeggen d ik nog nooit een groene curry gegeten heb. En waarom weet ik niet! Want dit is gewoon ongelooflijk simpel, had ik echt niet gedacht! Weer een ideetje erbij ;)

    Beantwoorden
  3. Els

    Toevallig! Ik heb gister in mijn studentenhuis nog een curry gemaakt.. Ze hebben bij de lidl nu aziatische weken en dat is dan superhandig! Iedereen zat te smikkelen dus dat was een goed teken.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.