Ik kan het niet helpen maar ik ben er gewoon dol op: kipsaté. Aan een stokje met heel veel satésaus, in blokjes met een bordje patat ernaast of gewoon heel eenvoudig over de rijst met wat gefrituurde uitjes. Een ander fijn element aan dit gerecht is dat het zo budgetvriendelijk is en daarom besloot ik er voor OMF’s Studentenkeuken eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte super eenvoudige wraps met kipsaté diesnel klaar te maken zijn maar bijzonder smaakvol en vullend zijn. En wanneer je kant-en-klare satésaus gebruikt zijn ze helemaal snel klaar.

Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per wrap: € 1,40

Wat heb je nodig? (2 wraps)

  • 1 kipfilet à 150 gram
  • 2 kleine tortillawraps
  • 1 handvol taugé
  • hoeveelheid satésaus naar wens (bijvoorbeeld deze)
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 2 handenvol ijsbergsla
  • peper en zout

1. Leg de wraps even tien seconden in de magnetron zodat ze zacht worden.

2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en verwarm de satésaus in een pannetje. Bak de kipfilet in een klein beetje olie in een koekenpan gaar en breng ze op smaak met peper en zout.

3. Verdeel een hand ijsbergsla in het midden van de wraps.

4. Voeg de gebakken kipfiletblokjes aan de satésaus toe en schep het geheel even goed om.

5. Verdeel de kipfiletblokjes over de wraps en verdeel hier vervolgens de taugé en gefrituurde uitjes overheen.

Serveer de wraps direct.

wraps met kipsate

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

17 reacties

  1. Els

    Hmm, kipsaté is altijd goed:)! Als ik echt geen geld meer heb, kook ik vaak rijst, en kant en klare sate-stokjes met satésaus uit zo’n zakje erbij! haha Schaam, schaam, maar wel heeeel budget-proof.. Deze variant is ietsjes duurder, maar zeker veel lekkerder:)

    Beantwoorden
  2. Nienke

    gisteren gemaakt. zag er lekker uit en op tafel gezet! maar… toen kwam mn vriend ermee dat je tauge niet rauw mag eten? dus ik gegoogeld en ze raden het inderdaad af , helaas dus maar niet gegeten :( vertrouwde het niet helemaal! weet jij hoe dit zit?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik eet al járen taugé rauw en heb nog nooit ergens last van gehad. Ze zeggen dat je het eigenlijk heel kort zou moeten blancheren omdat er door de kweek een hele kleine kans bestaat dat er toevoegingen aan worden gedaan. Vind ik persoonlijk onzin en vooral bangmakerij ;)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.