Ottolenghi’s gevulde aubergines met gehakt

Oh hemel wat houd ik toch van Ottolenghi, is die man inmiddels al heilig verklaard? Nog niet zo heel lang geleden maakte ik zijn kip-courgetteburgers al en vlak voordat ik al mijn kookboeken in verhuisdozen stopte wilde ik nog heel graag een recept van hem koken. Het werden de gevulde aubergines met gehakt, maar hier en daar moest ik het recept toch wat aanpassen. Een aantal ingrediënten had ik namelijk niet (meer) in huis en in verband met de verhuizing wilde ik zo min mogelijk voorraad inslaan. Het resultaat was gelukkig alsnog bijzonder lekker dus het recept wil ik jullie niet onthouden.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 2 grote aubergines
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 ui (middelgroot formaat)
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 theelepel kristalsuiker

1. Snijd de aubergines doormidden en leg ze stevig tegen elkaar aan in een ovenschaal. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie en rooster ze vervolgens 20 minuten in het midden van de oven op 220°C tot ze beginnen te verkleuren en zacht worden.

2. Maak ondertussen de vulling voor de aubergines. Snipper hiervoor de ui en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie. Doe hier de kaneel, de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn bij en bak deze specerijen mee.

3. Voeg zodra de uien glazig en zacht zijn het gehakt, de pijnboompitten, de tomatenpuree, verse peterselie, suiker en peper en zout toe. Schep alles om tot het gehakt gaar is.

4. Haal de aubergines uit de oven en draai de temperatuur terug naar 190°C. Schep de gehaktvulling op de aubergines en dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.

5. Schuif de ovenschaal weer in de oven en laat de gevulde aubergines in een uur à anderhalf garen.

gevulde aubergines met gehakt

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Lekker die pijnboompitten erdoorheen!

  2. Mirjam says:

    Hmm ik moet mezelf eens meer verdiepen in de naam. Dit ziet er wel weer heerlijk uit.

  3. Josien says:

    De gevulde aubergines zijn nóg lekkerder met de Ottolenghi yoghurtsaus: 100g mengsel van Griekse yoghurt en karnemelk, 1uitgeperste teen knoflook, 2 eetl olijfolie, zout, peper en bij oodienen nog wat blaafjes (citroen)tijm over je gerecht strooien. Pas op…..zoooooo lekker, je eet al gauw teveel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close