Als ik op maandagochtend een eetplanning maak vlak voor het doen van de boodschappen kijk ik altijd even in de vriezer wat er nog aan vlees en/of vis ligt. Er zijn van die ingrediënten die altijd wat langer blijven liggen, puur omdat je er geen zin in hebt of omdat je er niets mee kunt verzinnen. Zo kwam ik in mijn vriezer laatst nog Pangafilets tegen en deze moesten toch echt een keertje op. Omdat ik geen zin had in een standaard gebakken visje besloot ik een ovenschotel in elkaar te flansen. Dat klinkt wat oneerbiedig maar de Panga-ovenschotel die ik nu met je ga delen is gewoon een kwestie van heel veel ingrediënten bij elkaar mikken en klaar. Wel lekker makkelijk hierdoor en daarom ideaal voor een doordeweekse dag. Je hebt direct een flinke dosis groente op tafel staan en je eet weer een keertje vis. Ideaal toch.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 100 gram kriel-aardappeltjes
  • 250 gram Pangafilet
  • 1 prei
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 150 milliliter kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • verse bieslook
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie.

2. Was de krieltjes onder de koude kraan en snijd ze in hapklare stukken. Kook de krieltjes 5 minuten voor zodat ze al iets zachter zijn.

3. Snijd de prei in ringen en was deze onder de koude kraan. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg hier de aardappeltjes aan toe.

4. Snijd de Pangafilet in blokjes en doe deze bij de groenten in de kom. Voeg peper, zout en flink wat olijfolie toe en schep het geheel even om. Schep vervolgens alles in de ovenschaal.

5. Doe de kookroom in een kommetje en voeg hier de helft van de geraspte kaas, de fijngeperste teentjes knoflook en peper en zout naar smaak aan toe. Roer even goed om en schenk het geheel over de groenten en vis in de ovenschaal.

6. Verdeel de rest van de kaas over de ovenschotel en schuif hem 12 – 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kaas gesmolten is.

7. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de ovenschotel. Serveer direct.

Panga-ovenschotel met aardappeltjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Sjoerd

    Beste,

    Ik heb dit gerecht net ook gemaakt. Maar het in de oven zetten voor 15 minuten klopt niet. Dit moet echt veel langer, wel 45 minuten. Wel jammer dat het er verkeerd op staat. Had beter gekunt!

    Beantwoorden
  2. Esmee

    Dit ziet er heerlijk uit! Klopt het dat je de groente niet hoeft voor te bakken? Het lijkt me dat het met alleen 15min in de oven niet allemaal gaar wordt, of heb ik dat mis?

    Beantwoorden
  3. kim

    Bij mij moest het gerecht ook langer als een half uur in de oven om gaar te worden. Kleine tegenvaller, maar was evengoed wel erg lekker!

    Beantwoorden
  4. Anouk

    Heerlijk recept alleen bij mij moest het ook echt veel langer in de oven (hetelucht 180graden) ongeveer 30min!

    Beantwoorden
  5. Gerda

    Lekker recept, alleen moest langer in de oven dan 15 minuten, want de vis was nog niet gaar. 39 minuten in de oven gestaan. Heb zelf nog Chili kijken erdoor gedaan.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.