Pasta en champignons is voor mij een gouden combinatie. Ik ben verslingerd aan beide. Tot mijn grote verbazing moet ik bekennen dat ik hiervoor nog nooit eerder (zelf) pasta met champignonsaus had gecombineerd. De hoogste tijd en dus besloot ik om Pappardelle met champignonroomsaus te maken. Niets uit een pakje (behalve de pasta) en aangevuld met kip om toch vlees in het gerecht terug te laten komen (je weet wel.. man in huis). Afgetopt met verse basilicum en Parmezaanse kaas was dit gerecht verrukkelijk en vriendlief hield er niet over op. Dit gerecht komt dus zeker vaker op tafel te staan en vandaag deel ik hem met jou.

pappardelle met champignonroomsaus

Wat heb je nodig?

  • hoeveelheid pappardelle naar smaak
  • 1 bakje champignons
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bekertje ongeklopte slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml droge witte wijn
  • een scheutje melk
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas
  • boter
  • tijm
  • peper en zout

1. Breng in een ruime pan gezouten water aan de kook en kook hierin de Pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Haal de kipfilet uit de pan, houd warm en fruit in het overgebleven vet de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook.

3. Voeg de in plakjes gesneden champignons aan de ui toe en bak net zolang tot de champignons beginnen te verkleuren. Breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg de bloem aan de champignons toe en bak ongeveer een minuut tot de bloem gaar is. Vervolgens voeg je de wijn toe en dit laat je ongeveer een minuut mee koken tot de alcohol volledig is verdampt.

5. Nu is het tijd om de slagroom en een scheutje melk aan de champignons toe te voegen. Breng de saus aan de kook. Zodra de saus kookt draai je het vuur laag en laat je de saus zachtjes indikken.

6. Zodra de saus de gewenste dikte heeft voeg je de kipfilet en een hoeveelheid tijm naar smaak toe. Roer even goed door en laat de saus nog een minuutje pruttelen.

7. Doe de gekookte pasta bij de saus in de pan en roer door totdat de pasta goed bedekt is met de saus.

8. Serveer de pasta met de saus op een bord en top af met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

pappardelle met champignonroomsaus

pappardelle met champignonroomsaus

pappardelle met champignonroomsaus

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. GerJanne

    Hoi Sabine,
    tja dat ken ik, man in huis…pas geleden had ik Foe Yong T’sai gemaakt, de vegetarische variant. Er werd goed geproefd en gekeken en toen was het commentaar: oh, er zit ham in, dus toch niet vegetarisch…Maar ook daar kun je het prima uitlaten, Dit klinkt weer heel lekker en goed te doen op een werkdag!
    Groetjes, GerJanne

    Beantwoorden
  2. PJ - Nombelina

    Mijn vriend maakt een variant met champignons, rauwe ham, creme fraiche ipv room, Parmezaanse kaas en peterselie. We noemen hem de Stefan pasta :).

    Gisteren gemaakt met spekreepjes ipv rauwe ham, was ook erg lekker.

    Deze lijkt me ook heerlijk. Heb alleen niet zo vaak witte wijn in huis. We drinken normaal geen alcohol.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Om in te koken haal ik altijd een miniflesje droge witte wijn, wellicht is dat een optie? Hoef je ook niet direct een grote fles in huis te halen en kun je het enkel bewaren om in te koken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.