Net als Spaghetti Aglio e Olio is ook Pasta Pesto een traditioneel pastagerecht dat iedereen eigenlijk wel kent. Logisch ook, het is namelijk een super easy en goedkoop gerecht. In principe heb je er maar twee ingrediënten voor nodig (pasta en pesto) en dus kan iedereen het maken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit eerder pesto met pasta heb gecombineerd om de simpele reden dat vriendlief allergisch is voor noten en dus geen pesto verdraagt. Gelukkig wil het zo heel af en toe voorkomen dat ik alleen moet eten of dat ik zin heb in een uitgebreide lunch. Onlangs maakte ik dan eindelijk zelf eens Pasta Pesto, maar ik deed wel een aantal toevoegingen. Puur om het lekkerder te maken en om restjes op te maken. Ideaal!

pasta pesto

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram Papardelle
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels groene pesto
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • verse basilicum

Voor mijn Pasta Pesto heb je wel iets meer dan twee ingrediënten nodig, maar ik kan je vertellen dat het wel loont. Dit pastagerecht is ontzettend lekker namelijk en behoort, nu ik het heb gemaakt, zeker tot mijn favorieten. Mocht vriendlief eens zin hebben in iets wat ik niet zo lekker vind, dan maak ik zeker dit gerecht voor mijzelf.

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet de pasta na het koken af.

2. Snijd de plakjes ham in kleinere stukken en bak ze in een klein beetje olie in een koekenpan knapperig. Voeg hier vervolgens de crème fraîche en de pesto aan toe en blijf roeren tot beide ingrediënten gesmolten zijn en er een sausje ontstaat.

3. Rooster ondertussen in een andere koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

4. Voeg de uitgelekte pasta aan de pestosaus toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer goed door tot alle pasta voorzien is van een laagje saus.

5. Schep de pasta op een bord en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.

Buon appetito!

pasta pesto

pasta pesto

pasta pesto

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

7 reacties

  1. Laura

    Dit is een van mijn favoriete gerechten! Zelf maak ik het altijd met kip, courgette en gehalveerde cherrytomaatjes, maar deze variant met ham lijkt me ook lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.