Pasta Pesto, in al haar eenvoud vind ik het een van de lekkerste pasta’s om te maken. Ik maak het echter vrijwel nooit. Zoals jullie misschien weten is Tim allergisch voor noten en vanwege de pijnboompitjes die in pesto zitten kunnen we het nooit eten. Omdat pesto wel heel erg lekker is en Tim de smaak ook fantastisch vindt, ging ik laatst aan de slag met het maken van Pasta Pistou met gamba’s. Nanda hielp mij met koken, zij maakte de pistou (wat eigenlijk niet meer is dan pesto zonder de pijnboompitjes) en ik bakte de gamba’s en kookte de tagliatelle. Dit receptje is ontzettend eenvoudig en ideaal wanneer je, zoals wij, ineens onverhoopt extra eters hebt. Het recept is in no-time uit te breiden voor meer personen en dat is fijn. Zin in een receptje?

Wat heb je nodig? (4 – 5 personen)

  • 500 gram tagliatelle
  • 300 gram gamba’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde chili peper
  • peper en zout

Voor de pistou:

  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 3 handenvol verse basilicum
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze goed droog met een vel keukenrol.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin een teentje knoflook en de gedroogde chilipeper. Voeg de gamba’s toe en bak deze in een paar minuutjes gaar. Zet even apart.

4. Doe het teentje knoflook, de basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie in een foodprocessor en laat deze draaien tot een pesto-achtige substantie. Voeg desgewenst meer olijfolie toe als de pistou te droog is of meer basilicum als de pistou te nat is. Breng op smaak met peper en zout.

5. Giet de tagliatelle af maar laat een klein beetje van het kookvocht achter. Roer de pistou door de tagliatelle en schep de gamba’s er doorheen. Serveer de pasta direct en eventueel met extra Parmezaanse kaas.

Mocht je (meer) groenten aan dit gerecht willen toevoegen dan is deze Pasta Pistou erg lekker met geroosterde cherrytomaatjes, courgette of aubergine.

Tagliatelle met Pistou en gamba's

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.