Naast olijven en koriander ben ik ook geen fan van blauwe kaas. Dit is dan ook de reden dat jullie recepten met deze ingrediënten nauwelijks op OMF voorbij zien komen. Gelukkig zijn er onder jullie wel bezoekers die deze producten lekker vinden en daar graag recepten mee maken. Bo stuurde haar recept voor perencarpaccio met vijgen en blauwe kaas in en op de foto zag het er zo lekker uit dat ik dit recept wel met jullie moest delen. Mocht je net als ik geen fan zijn van blauwe (schimmel)kaas dan kun je deze eventueel ook vervangen door geitenkaas.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 peer
  • 2 eetlepels blauwe schimmelkaas
  • 1 theelepel honing
  • 2 vijgen
  • 1 handvol rucola

1. Snijd de peer in dunne plakken. Wanneer je de peer van te voren even goed wast hoef je hem niet te schillen, scheelt weer!

2. Verdeel de plakjes peer over twee borden.

3. Snijd de vijgen in partjes en verdeel de rucola in twee hoopjes in het midden van het bord.

4. Verdeel de vijgen, de honing en de blauwe schimmelkaas over de perencarpaccio.

Serveer deze perencarpaccio als heerlijk zomers voorgerecht of neem het mee voor een zomerse picknick in het park.

Vergeet niet om een kijkje te nemen op de blog van Bo, Beaufood, hier deelt ze namelijk nog veel meer (gezonde!) recepten.

Heb jij ook een recept dat je graag wilt delen op OMF? Stuur het recept voorzien van minimaal één foto van het eindresultaat dan in.

Perencarpaccio met vijgen en blauwe kaas

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Hester

    Dit is zoiets dat er super mooi en echt heerlijk uitziet, maar wat ik uiteindelijk helemaal niet lekker vind omdat ik geen enkel ingrediënt lust, haha!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.