Mijn liefde voor vlees en plastic smeltkaas combineerde ik eerder al eens tijdens het maken van Philly Cheese Steaks, goddelijke broodjes waarvan ik altijd nog een keer de echte in Amerika moet eten. Laatst hadden we weer zin in de broodjes maar toch wilde ik het eens op een andere manier klaarmaken. Uiteindelijk maakte ik er Philly Cheese Steak Wraps van, en eerlijk? Die vind ik misschien nog wel lekkerder dan de broodjes!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 grote tortillawraps
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram biefstuk
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 handen ijsbergsla
  • peper en zout

1. Snijd de ui in dunne halve ringen en was de ijsbergsla grondig. Snijd deze samen met de tomaat in reepjes.

2 Dep de biefstuk droog, kruid met peper en zout en bak de biefstuk vervolgens in een koekenpan zoals jij hem het liefste eet.

3. Laat de biefstuk even onder een vel aluminiumfolie rusten en snijd vervolgens in schuine repen.

4. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.

5. Smeer de tortillawraps in met de chilisaus en verdeel de sla, tomaat, ui, ontbijtspek en biefstuk over het midden van de wrap.

6. Dek de wrap af met de plakjes cheddarkaas en rol ze op.

TIP: deze wraps zijn nog veel lekkerder wanneer je ze na het oprollen even onder de grill legt zodat de kaas goed kan smelten. De ijsbergsla wordt dan ietwat warm, maar dit vonden wij niet storend.

Philly Cheese Steak Wraps

8 reacties

  1. Anna

    Jammie,staat voor vanavond op het menu…..
    Wat vinden jullie nou de lekkerste wraps??
    De wraps zelf dus niet qua vulling!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Heel eerlijk? Zelfgemaakte zijn het allerlekkerst, daar staat ook een recept van op de site. Verder maakt het me niet heel erg veel uit. Ik koop ze vaak bij Lidl of gebruik de wraps van Santa Maria.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.