Pita pizza’s recept

Het recept (of eigenlijk de recepten) dat ik vandaag met je deel is iets dat je continu maar vooruit blijft schuiven. Althans, ik heb dat gedaan want vanaf het moment dat ik deze pita pizza’s op mijn eetplanning zette, heeft het geloof ik vier weken geduurd voordat ik ze ook daadwerkelijk at. Niet omdat het niet lekker zou zijn, in tegendeel zelfs, maar meer omdat ik ineens weer uit eten ging, je er niet per se verse ingrediënten voor nodig hebt, het makkelijk is om op te schuiven omdat de ingrediënten die je wél gebruikt ook ergens anders voor te gebruiken zijn. In ieder geval, vier weken later at ik ze dus en omdat ik restjes moest opmaken heb ik vier verschillende pita pizza’s gemaakt. En alle vier de recepten deel ik met jullie. Voor ieder recept heb je uiteraard pitabroodjes nodig en een oven. De oven kun je alvast voorverwarmen op 180°C. Bekleed dan ook alvast een bakplaat of -rooster met een stuk bakpapier.

pita pizza Funghi 

  • tomatenpuree
  • rode ui
  • champignons
  • thijm
  • geraspte kaas

Smeer de bovenkant van het pitabroodje in met tomatenpuree en verdeel hier een klein handje geraspte kaas overheen. Snijd de champignons in plakjes, de ui in halve ringen en verdeel deze over het pitabroodje. Strooi het geheel af met een beetje extra geraspte kaas en wat thijm (vers of gedroogd) en leg de pizza’s op de bakplaat.

BBQ chicken

  • barbecuesaus
  • 1 kipfilet
  • peper en zout
  • rode ui
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Kruid de kipfilet met peper en zout en grill tot deze gaar is. Pluis hem vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.

Smeer een beetje barbecuesaus over de bovenkant van het pitabroodje en verdeel hier de geraspte kaas over heen. Snipper de ui alvast en breek de mozzarella in kleinere stukjes. Verdeel de kip samen met de rode ui over het pitabroodje en verdeel de mozzarella hier weer overheen. Breng de BBQ chicken pizza op smaak met Italiaanse kruiden.

pita pizza

Mexicaans

  • 100 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels tacokruiden
  • 1 klein blikje maïs
  • tomatenpuree
  • cherrytomaatjes
  • geraspte kaas

Bak het gehakt in een klein beetje olie rul en voeg hier vervolgens de tacokruiden aan toe. Bak nog even goed door tot het gehakt pittig gekruid is. Laat ondertussen de maïs uitlekken en snijd de cherrytomaatjes in plakjes.

Verdeel de tomatenpuree over het pitabroodje en top dit af met de geraspte kaas. Leg hier de cherrytomaatjes en de maïs bovenop en doe hier vervolgens een flinke lepel van het gekruide gehakt bovenop.

pita pizza Salami

  • tomatenpuree
  • salami (broodbeleg)
  • cherrytomaatjes
  • geraspte kaas
  • mozzarella

Snijd de plakjes salami in kleinere stukjes en de cherrytomaatjes in plakjes. Breek ook de mozzarella alvast in kleinere stukken.

Smeer de bovenkant van het pitabroodje in met een laagje tomatenpuree en verdeel hier een klein beetje geraspte kaas overheen. Leg hier de salami, tomaatjes en de stukjes mozzarella bovenop en leg de pizza op de bakplaat.

Bak alle pita pizza’s (ongeacht degene die je hebt gemaakt) ongeveer vijftien minuten in het midden van de oven. Omdat bijna alle ingrediënten al gaar zijn is het alleen nodig dat de kaas goed gesmolten is.

Wanneer je zin hebt in pizza maar niet zoveel wilt eten of niet al te slecht wil doen of wanneer je zin hebt in een lekkere lunch zijn deze pita pizza’s een absolute aanrader. Toppers hier waren de BBQ Chicken (waar ik helaas geen foto van heb) en de Funghi, maar ook de Mexicaanse pita pizza is leuk voor de afwisseling.

Join the Conversation

  1. Eslem says:

    Jam! Ik had deze laatst toevallig ook gemaakt, echt ideaal voor restjesverwerking idd en snel klaar. En ze waren ze op. Jouw bbq chicken versie lijkt me erg lekker!

  2. Maaike says:

    Deze heb ik laatst ook mijn to make-lijstje gezet, haha!

  3. Sabrina says:

    Zien er lekker uit! Ook leuk voor een verjaardag of zoiets!

  4. Joyce says:

    Ziet er heerlijk uit!

  5. Karlijn says:

    Oeeh, BBQ Chicken lijkt me heel lekker :)

  6. Petra says:

    Dit komt precies op het goede moment! Vriendlief en ik wisten niet waarwe vanavond zin in hadden en hadden eigenlijk overal wel trek in.
    Toen ik dit aan mn vriend liet zien werd hij gelijkkkk enthousiast, want zo kunnen we allebei onze eigen pizzaatjes maken en ook nog 2 verschillende maken pp, zodat we ook er vanalles op kunnen doen.
    1versie wordt voor mij waarschijnlijk met ui, tonijn,olijven en gorgonzola en de ander met meloen,parmaham, champignons en tomatensaus.
    Heb er nu al enoooorm veel trek in!

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk! Jullie varianten klinken heerlijk. Heeft het gesmaakt?

      1. Petra says:

        Zeeker, het was heerlijk! Wij hebben ze zelf gemaakt van van die grote pita’s waarvan ik de mijne heb doorgesneden en beide kanten belegde, mn vriend heeft 2 pita’s genomen.
        Wel hebben we het iets aangepast door de champignons/ui/paprika die we erop deden vantevoren al te bakken. Dat was uiteindelijk maar goed ook, want de pita’s hadden echt maar 5-7 minuten nodig in de oven en in die tijd waren de groenten nog niet gaar geweest.
        Heb op die met tonijn uiteindelijk ipv gorgonzola roomkaas gedaan op de onderkant, wat ook echt n succes was. In combi met de gebakken/gekarameliseerde uitjes en de tonijn een topper! Voor herhaling vatbaar dus, zeker als we nog restjes moeten opmaken!

  7. Sanne says:

    Lekker! Ze zitten hier nu in de oven.

    1. Sabine Author says:

      En, hoe waren ze?

  8. MySimplySpecial says:

    Ja dit maak ik ook wel eens. Echt handig!

  9. Roxanne says:

    Daar had ik nog niet over nagedacht! Vriendlief leek het ook wat, toen ik zei dat ik het wel eens wil gaan maken :)

  10. Ziet er heerlijk uit! Vooral de die met rode ui, ben ik gek op!

  11. Ilona says:

    Funghi was heerlijk en zo makkelijk, ideaal!

    1. Sabine Author says:

      Leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close