Shoarma eet ik al van kinds af aan in een pita broodje met knoflooksaus en een kop soep er naast. Heerlijk vind ik het. Helaas is vriendlief er niet zo gek op en echt goed voor de lijn is het niet. Al een tijdje had ik het op de planning staan om shoarmakruiden mee te nemen uit de winkel om vervolgens zelf shoarma van kipfilet te maken, maar op de een of andere manier bleef ik het maar vooruit schuiven. Tot afgelopen week toen ik écht zin had in shoarma en de kruiden in mijn boodschappenmandje belandden.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kipfilets a 150 gram elk
  • shoarmakruiden
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 4 pitabroodjes
  • knoflooksaus

1. Snijd de kipfilet in lange reepjes. Snijd de reepjes niet te dik en té lang, ze moeten immers wel in een pitabroodje passen.  Kruid vervolgens de kipfilet royaal met de shoarmakruiden. En dan bedoel ik echt royaal, ik heb geloof ik zeker vier eetlepels gebruikt voor twee kipfilets. Zet de gekruide kipfilet minimaal vijftien minuten apart.

2. Snijd ondertussen de paprika en de ui heel fijn. Verwarm ook de oven alvast voor op 200ºC.

3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg zodra de kipfilet begint te verkleuren de paprika en de ui toe en bak net zolang tot de kip gaar is.

4. Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en leg ze op een rooster zo’n acht minuten in een voorverwarmde oven.

5. Snijd de pitabroodjes open, vul ze met de kipshoarma en serveer met knoflooksaus.

Persoonlijk had ik aan twee broodjes genoeg voor het avondeten, maar om het nog net even iets gezonder en rijker te maken kun je de kipshoarma uiteraard serveren met een lekkere salade. Ook kun je, zoals ik het vroeger thuis altijd kreeg, een lekkere kop soep erbij serveren.

Normale shoarma wordt gemaakt van wat vetter varkensvlees. Mocht je toch lekker shoarma willen eten maar wel gezond willen doen, dan is deze kipshoarma een goed alternatief! Voor mij deed het echt niet onder voor de shoarma van de supermarkt. En ach, nu heb je er ook wat meer moeite voor gedaan toch?

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Olga

    Ik gebruik al n paar jaar kipshoarma, eigenlijk sinds wij hier een Marokkaanse slagerij hebben op t plein.
    Ik vind lam en varken niet eens meer lekker.
    Maar ik wil er dan wel home made knoflooksaus en home made sambalsaus bij.
    De pitabroodjes gaan gewoon in de broodrooster.
    Yummieee

    Beantwoorden
  2. Walter

    Veel mensen gebruiken hier voor zgn. plofkip om dat die goedkoper is.
    Uit deze kip komt veel vocht dus het duurt langer voor de kip bruin is en dus helemaal uitdroogt.
    Dit komt het gerecht niet ten goed

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.