Ik ben echt dól op avocado’s. In een salade vind ik ze heerlijk maar ook in de vorm van guacamole maak je mij er erg blij mee. Bovendien vind ik het een extreem leuke vrucht om mee te experimenteren en dat deed ik laatst dan ook. Ik vulde ze op een manier dat ze het perfecte bijgerecht vormden voor bij een stukje vlees of vis. En bovendien zijn ze gevuld op deze manier ook ruim voldoende om te dienen als compleet bijgerecht. Je hoeft er letterlijk niets anders meer bij te serveren. Ideaal toch! Oja, en bij de barbecue zijn ze ook heerlijk.

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 2 avocado’s
  • 4 eetlepels Alfalfa
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels dry roasted pinda’s
  • 4 theelepels Sriracha
  • 2 bosuitjes
  • citroensap
  • peper en zout

1. Schep het avocadovlees uit de schil en snijd in blokjes. Doe de blokjes avocado samen met een beetje citroensap in een kommetje.

2. Sprenkel een beetje citroensap in de lege schillen van de avocado zodat deze niet bruin kleuren.

2. Snijd de tomaat in kleine stukjes en de bosui in ringetjes. Schep deze samen met de Alfalfa en de dry roasted pinda’s door de avocado.

3. Breng de avocadosalade op smaak met peper en zout.

4. Schep de avocadosalade terug in de schil en schenk hier de Sriracha overheen. Serveer de gevulde avocado’s direct.

Pittig gevulde avocado's

8 reacties

  1. Dorien

    Super lekker! Ik had de vulling samen met wat gerookte kipfilet in een wrap gedaan, was ook echt een aanrader!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.