test

Dit gerecht is eigenlijk ontstaan toen ik het boodschappen doen een dag uitstelde en restjes ging opmaken. Ik heb altijd verschillende soorten pasta in huis en aangezien ik ook wel weer zin had in een bord pasta koos ik voor een basis van spaghetti. In de groentela lag nog een broccoli en ook had ik nog een voorraadje garnalen in de vriezer liggen. Mijn vriend en ik houden allebei wel van spicy, dus dat  alles gecombineerd werd het pittige pasta met garnalen. Lekker makkelijk, want je kunt de groente vervangen door iedere soort groente die je nog hebt liggen. Boontjes, bloemkool, noem het maar op.
Ook kun je de garnalen vervangen door kip of stukjes worst, als je daar nog wat van over hebt. Mix and Match eigenlijk! Ik vertel je hoe je mijn variant voor twee personen op tafel zet.

Wat heb je nodig?

  • Zo’n 150-200 gram spaghetti (ongekookt)
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 1 ui
  • 300 gram broccoli
  • 150 ml kookroom
  • knoflook (ik ben gek op knoflook, dus ik gebruikte 2 flinke tenen, maar 1 kan ook voldoende zijn)
  • chilipepervlokken (of chilipoeder of een verse rode peper)
  • peper en zout

Zo ga je te werk:

1. Zet twee pannen water op, 1 voor de spaghetti en 1 voor de broccoli.

2. Kook de spaghetti volgens de verpakking en kook de broccoli beetgaar, hij mag best nog wel een bite hebben.

3. Snijd ondertussen de ui in snippers. Snijd ook de knoflook fijn.

4. In een hapjes pan verwarm je een scheutje olijfolie, wanneer deze goed warm is, doe je de knoflook in de pan en strooi je (naar smaak, het is maar net hoeveel pit je wilt) de chilipepervlokken in de olie. Maak de pan niet te heet, verbrande knoflook is écht niet lekker.

5. Als de knoflook en chili goed beginnen te geuren, doe je de ui en garnalen erbij. Ze hebben niet lang nodig om gaar te worden, probeer ze dus ook niet te lang te bakken! Als ze goed roze en gekruld zijn, zijn ze gaar.

6. Giet de kookroom bij de garnalen en breng kort aan de kook. Doe dan ook de spaghetti en broccoli erbij, breng eventueel op smaak met zout en peper. Klaar om op te dienen!

Pittige garnalen pasta 1

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Nikki

    hm ik hou niet zo van garnalen. Toch kijk ik elke dag even op deze site. Echt leuk om die heerlijke gerechten te zien. Ik krijg ook meer zin om te koken dan.

    Beantwoorden
  2. Nel

    Ik hou erg veel van garnalen en maak al heel regelmatig pasta,s en avocado,s met garnalen. Heerlijk

    Beantwoorden
  3. Charissa

    Ik heb dit recept vanavond gemaakt. Het was echt zo lekker! Lekker pittig door de chili poeder!

    Beantwoorden
  4. John

    Vanavond gemaakt, enige variatie die ik heb toegepast is een scheutje witte droge wijn bij de koksroom als deze aan de kook is. Dank je voor dit heerlijke recept! Wacht nu al om er een herfstvakantie van te maken met diverse gebakken paddestoelen….

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.