Al een héle poos geleden deelde ik met jullie al eens het idee voor een Pizzadilla, al zou ik dit eigenlijk meer een Tortizza moeten noemen misschien? In ieder geval, ik heb het hier over het recept waarmee ik jullie liet zien dat je ook heel prima een pizza kunt bouwen op een tortillawrap. Het fijne van zo’n Pizzadilla (ik houd deze naam toch even aan!) is dat je er net zoveel mee kunt variëren als met een normale pizza, maar dat het een stuk gezonder. En bovendien zit ik, zolang er maar genoeg toppings worden gebruikt, van een zo’n Pizzadilla ook gewoon vol. Onlangs maakte ik een Pizzadilla met tonijn en omdat die bij zowel Tim als bij mij goed in de smaak viel, wilde ik het recept ook nog even met jullie delen.

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 4 grote tortillawraps
  • 2 blikjes tonijn (op waterbasis)
  • 100 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • optioneel (jasses!): knoflookolijven

Voor de tomatensaus:

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Verspreid hier alvast de tortillawraps overheen. Je kunt de pizza’s natuurlijk ook in meerdere keren bakken.

2. We starten met het maken van de tomatensaus. Snijd hiervoor de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

3. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

4. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de knoflookolijven in plakjes. Laat de tonijn goed uitlekken en pluk de vis vervolgens met behulp van een vork uit het blik. Ik zorg er zelf altijd voor dat de stukjes vis redelijk grof blijven.

5. Smeer zodra de tomatensaus klaar is de saus uit over de bovenkant van de tortillawraps. Verdeel de kaas en alle andere ingrediënten hier overheen.

6. Bak de Pizzadilla’s met tonijn 10 – 12 minuten in het midden van de oven tot de wrap krokant is geworden en de kaas gesmolten is.

Pizzadilla met tonijn

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Lotte

    Ik vind pizzadilla’s ook vet lekker. Stukken makkelijker dan zelf ‘healthy’ deeg maken en gezonder dan een bodem kopen. Mijn favo bestaat uit courgette, pesto, rucola, tomaatjes en rode ui. Zo lekker!

    Beantwoorden
  2. Lianda

    Oeh ja zo lekker!
    Maar deze ingrediënten samen klinken heerlijk!
    Binnenkort maar eens proberen!
    Yummm.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.