Portobello met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas

Julie stuurde ons een heel fijn recept toe die we jullie zeker niet willen onthouden. Zij maakte Portobello gevuld met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas. Heerlijk als bijgerecht maar ook prima als hoofdgerecht te serveren met bijvoorbeeld een frisse salade. En het fijnste van allemaal: het is ook nog eens heel makkelijk om te maken en daar houden we natuurlijk allemaal van.

Wat heb je nodig? (2 personen – hoofdgerecht)

  • 4 portobello’s
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 tomaten
  • een handvol zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
  • gedroogde basicilum en oregano
  • geitenkaas, of eventueel mozzarella
  • rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • verse bladpeterselie, fijngesnipperd

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Veeg de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg.

3. Leg de portobello’s met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal bestrijk ze met met 1 eetlepel olie.

4. Snijd de tomaten in stukjes – de schil mag eraan blijven – en halveer de kerstomaatjes. Doe ze in een mengschaal samen met de gehalveerde olijven. Breng de tomaatjes op smaak met peper en zout en doe er een scheut olijfolie en balsamicoazijn bij. Schep even goed om en doe er de gedroogde kruiden en verse peterselie bij.

5. Vul de portobello’s met het tomatenmengsel. Heb je teveel vulling? Leg deze dan gewoon rondom de portobello’s in de ovenschaal want ook los is de vulling erg lekker.

6. Top de vulling af met geitenkaas of mozzarella en bak de gevulde portobello’s in het midden van de oven in zo’n tien minuten gaar.

7. Serveer de portobello’s naar wens met een rucolasalade. Kruid de salade met peper & fleur de sel en werk af met een scheutje hazelnootolie en balsamicoazijn.

Tip: als je de portobello’s als bijgerecht serveert, dan neem je best één per persoon.

Portobello met kerstomaatjes

Neem een kijkje op de blog van Julie voor nog veel meer lekkere recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close