test

Ik probeer regelmatig een dagje zonder vlees te eten, niet alleen omdat het verantwoord is, ook om nieuwe ideeën op te doen voor OMF. Al eerder schreef ik over gevulde portobello’s, dit keer wilde ik het iets anders aanpakken. Ik kwam op deze portobello pizza’s, lekker gevuld waardoor het smaakt naar pizza! Wij aten ze met een frisse salade, maar ook met een aardappel salade (probeer deze eens) is het een heerlijke lichte maaltijd.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

 •  4 portobello’s
 • 1 grote ui
 • 1 klein preitje
 • 3 tomaten
 • pizzakruiden
 • parmezaanse kaas (geraspt)

Portobello pizza

Zo ga je te werk:

1. Verwarm eerst je oven voor op 200°C. Hol de portobello’s uit, zorg dat de randjes intact blijven. Snipper de ui, snijd de prei en de tomaten in kleine stukjes.

2. Fruit de uit en voeg dan de prei en de tomaten toe. Met een beetje peper en zout breng je het geheel op smaak. Voeg nu ook een flinke theelepel pizzakruiden toe.

3. Wanneer de tomaten zacht zijn, kun je de portobello’s gaan vullen. Leg ze hiervoor op een bakplaat (bedekt met een bakpapiertje). Schep de vulling in de portobello’s, druk het goed aan. Bedek ze met een laagje parmezaanse kaas en dan zijn ze klaar voor de oven.

Na zo’n 12 minuten zijn je portobello pizza’s klaar!

Deze variant is vegetarisch, wil je tóch wat vlees toevoegen? Snijd dan wat blokjes salami en bak deze met de ui mee.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Maura - YLT

  Leuk idee! Zelf vul ik portobello’s altijd met allerlei restjes kaas die ik nog in de koelkast heb liggen en wat kruiden en knoflook.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.