Gesponsord – Jullie weten hoe dol wij hier in huis zijn op vlees. Zeker met de Kerst zetten we het liefst een pronkstuk op tafel waar we vervolgens met z’n allen van kunnen eten. Sowieso vind ik het gaaf om echt zo’n groot stuk vlees te bereiden. Het heeft iets bourgondisch en iets stoers, beide dingen waar ik groot liefhebber van ben. Door de meesterslager van Albert Heijn werd ik vorige week verrast met zo’n prachtig stuk vlees. Veel mensen staan in de dagen voor Kerst in de rij bij de slager maar dat hoeft vanaf nu niet meer, nu kun je namelijk ook jouw vlees online bestellen bij Albert Heijn. Je kunt kiezen uit 27 topstukken waaronder de Côte de Boeuf die ik je vandaag ga laten zien, hertenrack, patrijs, ossenhaas en lamsrack. Bestellen kan uitsluitend via AH.nl tot en met 19 december en vervolgens word jouw stuk vlees thuisbezorgd of kun je deze kosteloos ophalen bij een van de winkels of AH pick-up points. Hoe je het ook went of keert: je hoeft niet meer in de rij te staan bij de slager.

Côte de boeuf

Deze mooie Côte de Boeuf van ruim een kilo kreeg ik thuis gestuurd. Netjes gekoeld afgeleverd door de koerier van Albert Heijn en vacuüm verpakt. Ik vind het lastig om te zeggen met hoeveel personen je hiervan kunt eten omdat ik natuurlijk niet weet hoe grote eters jullie zijn, maar wij aten hier twee keer van. Wanneer je op zoek bent naar een stoer maar ontzettend mals en zacht stukje vlees voor deze Kerst: this is your thing.

Côte de boeuf

Maar hoe bereid je nou zo’n Côte de Boeuf?

1. Voor het bereiden van de Côte de Boeuf, en eigenlijk vlees in het algemeen, is het belangrijk dat je het eerst op kamertemperatuur laat komen. De bereiding van dit vlees kost je zo’n 35 minuten, haal het vlees in ieder geval een uur voordat je ermee aan de slag gaat uit de koelkast.

2. Zodra het vlees op kamertemperatuur is kun je het gaan kruiden. Zelf heb ik het heel neutraal gehouden omdat ik vlees zelf écht wilde proeven en daarom heb ik gebruik gemaakt van fleur de sel en zwarte peper. Mocht je het lekker vinden dan kun je de Côte de Boeuf ook insmeren met een heerlijke knoflook- of kruidenolie.

3. Verwarm de oven voor op 125°C.

4. Verhit een ovenbestendige koekenpan of grillpan op hoog vuur en smelt een klontje boter hierin. Schroei het vlees snel aan weerszijden dicht en bak het bruin.

5. Schuif de koekenpan in het midden van de oven en laat het daar 25 minuten staan. Het vlees is dan mooi rood van de binnenkant. Wil je het meer medium hebben dan laat je het vlees 30 minuten in de oven staan. Toch iets verder doorgebakken? 35 minuten is dan prima.

6. Pak het vlees (of de hele pan) in met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten zodat alle sappen zich verdelen door het vlees.

cote_de_boeuf5

Fijne gerechten voor erbij

Als je dan zo’n pronkstuk op tafel hebt staan wil je er natuurlijk wel fijne bijgerechten bij serveren. Een aantal suggesties:

Mocht je zelf nou ook zo’n mooi stuk vlees op tafel willen zetten deze Kerst: via AH.nl/meesterslager zie je alle 27 topstukken die je kunt bestellen. Bestellen kan tot en met 19 december.

Côte de boeuf

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Margot

    Wat ziet dat er goed uit zeg! Mijn vriend en ik gaan voor het kerstdiner ook iets van vlees klaarmaken, dus ik ga eens kijken wat de AH allemaal heeft.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.