Gesponsord – Ik ben dól op pasta en in de zomer kan ik niet zonder salades. Tel die twee bij elkaar op en je komt al gauw uit op de perfecte middenweg: pastasalades. Als het even kan wil ik ook vooral niet al te moeilijk doen wanneer de temperaturen buiten hoog zijn, hoe minder tijd ik achter het gasfornuis sta hoe beter wat mij betreft. Deze keer deel ik een recept voor Provençaalse Tortellinisalade met jullie. Een heerlijke pastasalade boordevol groenten en heerlijk gekruide kip. Voor die kip gebruikte ik trouwens MAGGI’s Mals & Kruidig. Een paar weken geleden testte ik dit bijzondere product al voor het avondeten en ik was zo onder de indruk dat ik het voor deze salade gewoon nog een keer heb gebruikt. Met MAGGI Mals & Kruidig bak je een kipfiletje gewikkeld in een vel gekruid papier. Klinkt bijzonder en dat is het ook. Door de kipfilet in het bakpapiertje te leggen dat van binnen is gekruid met knoflook en verse kruiden, hoef je geen olie of boter in de koekenpan te doen. Bovendien wordt de kip heerlijk mals, zacht en goed gekruid wanneer je met MAGGI Mals & Kruidig bakt. Eerlijk? Ik vind het de uitvinding van de eeuw.

Provençaalse tortellinisalade

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 1 vel MAGGI Mals & Kruidig Knoflook Fijne Kruiden
  • 250 gram tortellini met kaasvulling
  • ½ in blokjes gesneden rode paprika
  • ½ in blokjes gesneden aubergine
  • ½ in blokjes gesneden courgette
  • 1 grof gesneden sjalot
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • extra vergine olijfolie
  • optioneel: verse peterselie

1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.

2. Leg de kipfilet in een vel gekruid bakpapier en bak de kipfilet in een droge koekenpan in 10-12 minuten gaar. Snijd de kipfilet vervolgens in schuine plakken.

3. Bak de sjalot, rode paprika, aubergine en courgette in een beetje olie in een koekenpan gaar. Voeg de rozemarijn en tijm toe en schep het geheel nog even goed om.

4. Doe de gebakken groenten samen met de tortellini in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Schep het geheel goed om en serveer in een diepe schaal.

5. Verdeel de plakjes kipfilet over de salade en garneer de salade desgewenst met verse peterselie.

Provençaalse tortellinisalade

Dit is een gesponsord artikel

4 reacties

  1. Sanne

    Ik ben zelf niet zo heel erg dol op pasta, maar ik moet zeggen dat dit er toch wel lekker uitziet. Misschien moet ik het maar een keer gaan proberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.