Het fijne aan de mogelijkheid dat jullie ook recepten kunnen insturen is dat ik soms dingen tegenkom die ik zelf niet zo snel zou  maken. Voor mij leuk om eens wat variatie te zien, voor jullie ideaal om toch kennis te maken met het recept. Milou van Shimmer Pie stuurde een recept in voor Quesadilla’s met spinazie, kip en cranberry’s. Hmm, klinkt goed!

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 2 middelgrote tortillawraps
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 handvol geraspte kaas
  • 2 handenvol verse spinazie
  • ½ ui
  • ½ hand verse cranberry’s
  • 100 gram kipfilet, broodbeleg
  • peper en zout

1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Was de spinazie grondig onder de koude kraan en laat deze goed uitlekken.

2. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de spinazie toe en bak dit mee tot het geslonken is.

3. Haal de spinazie met de ui uit de pan en snijd dit fijn wanneer er nog te grove stukken tussen zitten.

4. Doe de roomkaas samen met de bieslook, geraspte kaas en de cranberry’s in een kom en roer dit even goed door elkaar. Voeg de gebakken spinazie toe en schep dit door het roomkaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

5. Smeer beide tortillawraps in met het roomkaasmengsel. Verdeel vervolgens over de ingesmeerde kant van één wrap de plakjes kipfilet.

6. Leg de wraps met de ingesmeerde kanten op elkaar.

7. Bak de quesadilla in een droge koekenpan ongeveer vier minuten per kant tot de wraps goudbruin en knapperig zijn geworden.

Hoewel Milou op haar blog regelmatig schrijft over Beauty & Lifestyle, vind je er ook een pagina waar al haar recepten staan. Zeker eens kijken!

Quesadilla's met spinazie, kip en cranberry's

Jouw recept ook op OMF? Stuur het recept inclusief een foto van het eindresultaat in via deze pagina.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. sabine

    wat een leuke combi! Ben dol op de ingrediënten, maar zou er nooit op gekomen zijn ze te combineren. Gauw proberen.

    Beantwoorden
  2. sabine

    Heb em eindelijk gemaakt en was echt heel erg lekker! Alleen ipv geraspte kaas heb ik geitenkaas fijngesneden en ipv kipfilet heb ik kalkoenfilet gebruikt. Oja en een beetje loempia/chilisaus om te dippen;-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.