Tijd voor weer een lekker lunch recept! Gemaakt in een handomdraai, hartstikke gezond en uit te breiden met ingrediënten die jij lekker vindt. Ik heb het over quesadillas. Het basisrecept nam ik over van WeightWatchers, maar ik heb hem naar eigen smaak aangepast. Het recept zoals je hem hier leest vind ik het lekkerst.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 2 tortilla wraps
  • 4 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • ongeveer 1/3 van een komkommer
  •  ½ rijpe avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Quesadilla’s zijn zo heerlijk simpel om te maken waardoor het perfect geschikt is voor een snelle lunch. Ook als avondeten kun je ze overigens prima eten alleen raad ik je dan aan om de plakjes kipfilet te vervangen voor een hele kipfilet die je even onder de grill hebt gelegd.

1. Goed, kies voor een koekenpan waar één volledige wrap in past en doe een klein beetje olijfolie in de pan. Echt niet teveel, daar wordt de wrap namelijk minder lekker van.

2. Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.

3. Houd het vuur op laag, je wilt namelijk dat de kaas gaat smelten maar dat de tortilla niet verbrand. Een beetje bruin worden mag overigens wel, dat is juist lekker!

4. Maak terwijl de tortilla in de pan ligt de salsa. Dit doe je door een halve avocado, de komkommer en de tomaten in kleine blokjes te snijden en goed met elkaar te mengen. Maak een dressing van olijfolie, peper en zout en meng dit door de salsa. Eventueel kun je ook nog wat Italiaanse kruiden aan de salsa toevoegen wanneer je dit lekker vindt.

5. Zodra de kaas is gesmolten leg je de salsa op één helft van de wrap. Maak de wrap af met een eetlepel crème fraîche en vouw de wrap dubbel.

Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede wrap en je hebt een heerlijke lunch. Overigens vond ik voor één persoon één wrap meer dan genoeg, ze vullen heel erg! De wraps kun je overigens ook wel even (maximaal een dag raad ik je aan) in de koelkast bewaren om de volgende dag op te eten.

Eet smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.