Op de blog van Annemiek kwam ik onlangs die recept tegen en direct ging mijn muis naar de favorieten knop. Ik ben dol op Gordon Ramsay en dol op knoflookgarnalen en laat dit nu net een recept van Gordon Ramsay voor knoflookgarnalen zijn. Winning! Ik kan me voorstellen je dit gerecht zou serveren als bijgerecht, maar aangezien wij die avond een verjaardag hadden (met veel hapjes), serveerde ik het gewoon met een stokbroodje en wat kruidenboter. Héérlijk. De gamba’s haalde ik overigens ’s ochtends van de markt. Lekker vers en goed betaalbaar als je het mij vraagt. Ik haalde grote rauwe, ongepelde gamba’s, ik betaalde voor 500 gram € 7,50.

knoflookgarnalen

Wat heb je nodig?

  • 500 gram rauwe ongepelde garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • klein beetje citroensap
  • zeezout en verse peper

Vergeet voordat je aan de slag gaat met rauwe garnalen, niet het darmkanaal te verwijderen!

1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in ringetjes. Maak de garnalen schoon. Zie je het niet zo zitten om de garnalen te pellen en het darmkanaal te verwijderen, kun je ook gewoon voor gepelde garnalen kiezen.

2. Verhit de olie in een koekenpan en laat de olie goed heet worden alvorens je de knoflook en de peper toevoegt. Laat de knoflook vervolgens een klein beetje verkleuren.

3. Voeg de garnalen aan de olie toe en laat ze in enkele minuten gaar worden. Breng de garnalen op smaak met peper en zout.

Serveer de garnalen met wat verse peterselie en sprenkel er wat citroensap overheen wanneer je dit lekker vindt. Dit gerecht is lekker om te serveren met patat, maar ook met een simpel stokbroodje en kruidenboter vonden wij het erg smakelijk.

Vieze vingers alert tijdens het eten, dus houd wel wat servetjes bij de hand.

knoflookgarnalen

knoflookgarnalen

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.