Tijdens mijn persreis naar Alentejo in Portugal kreeg ik bij de hamfabriek in Barrancos een pittige worst mee. Zowel Tim als ik zijn dol op pittige worst en dus moest deze zeker verwerkt worden in een recept. Aangezien het voor mij alweer eeuwen geleden lijkt dat ik een risottorecept plaatste, besloot ik er een heerlijke herfstrisotto van te maken. Deze risotto met pittige worst en kastanjechampignons is heerlijk voor druilerige zondagen. Ultiem comfortfood dat het allerlekkerste smaakt wanneer je het op de bank op eet.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 150 gram pittige droge worst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram risottorijst
  • 50 milliliter witte wijn
  • 750 milliliter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

1. Snijd de worst in blokjes en de champignons in plakjes. Hak het teentje knoflook fijn en snipper de ui. Verwarm de groentebouillon tegen het kookpunt aan het houd de pan op het vuur.

2. Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de pittige worst en kastanjechampignons toe en bak dit mee tot het bruin kleurt.

3. Doe de risottorijst in de pan en bak dit op middelhoog vuur al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden.

4. Voeg de wijn bij de rijst en laat dit grotendeels verdampen.

5. Doe beetje bij beetje de bouillon bij de rijst in de pan en wacht voor iedere toevoeging tot het grootste deel van de bouillon is opgenomen. Roer af toe door. Check mijn instructievideo over risotto maken voor meer info!

6. Rasp een hoeveelheid Parmezaanse kaas naar wens boven de pan wanneer de risotto gaar is en roer dit er doorheen.

Risotto met pittige worst

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Marije

    Net gemaakt, erg lekker! Wel eens eerder uit een Knorr Wereldgerecht pakje gemaakt en nu voor het eerst ‘from scratch’. Het was erg makkelijk. Komt zeker vaker op het menu!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.