Sorry, sorry! Ik blijf met risottogerechten strooien maar het is ook zo ongelooflijk lekker. Deze keer kan ik Nelleke de schuld geven want zij stuurde mij dit recept voor risotto met saffraan en zoete aardappel, een recept dat ik jullie absoluut niet kon onthouden al is het alleen maar vanwege de prachtige foto’s. Degenen die nu na al die recepten nog steeds geen risotto hebben gemaakt: doe het. Nu. Ik durf te wedden dat er een paar onder jullie zijn die net zo verslaafd raken aan het gerecht als ik. Maar over naar de orde van de dag. Dit recept van Nelleke voor risotto met saffraan en zoete aardappel is weer een topper.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 120 gram risottorijst
 • ½ zoete aardappel
 • 1 blonde ui
 • 15 draadjes saffraan
 • gedroogd eekhoorntjesbrood
 • 1 glas witte wijn
 • 1 liter bouillon
 • 1 klontje boter
 • geraspte parmezaan

risotto met saffraan en zoete aardappel

1. Snijd de ui in ringen en de zoete aardappel in blokjes. Laat het eekhoorntjesbrood 15 minuten weken in warm water.

2. Fruit de ui en de zoete aardappel in een stoofpan met wat boter totdat de ui glazig ziet. Voeg de risottorijst en het eekhoorntjesbrood toe en bak op hoog vuur even mee, zonder dat het van kleur veranderd.

3. Voeg de wijn en saffraan toe en het overgebleven vocht van het eekhoorntjesbrood. Laat even sudderen totdat het vocht is opgenomen.

4. Draai het vuur laag en voeg nu een soeplepel bouillon toe. Roer goed door de risotto tot alle bouillon is opgenomen. Voeg de volgende soeplepel bouillon toe en ga zo door tot de bouillon op is.

5. Draai het vuur uit en zet het deksel op de pan. Voeg het klontje boter en de parmezaan toe en laat 10 minuten rusten.

Vergeet niet op de leuke blog van Nelleke te kijken voor nog veel meer lekkere recepten. 

risotto met saffraan en zoete aardappel

Jouw gerecht ook op OMF? Stuur je recept inclusief foto’s van het eindresultaat in via deze pagina.

7 reacties

 1. Con leche

  Dit ziet er heerlijk uit. Ik vind risotto ook zoooo lekker en dan vooral met venkel en citroen, of rode wijn en champignons.

  Beantwoorden
 2. sabine

  Ziet er heerlijk uit! Ik hou totaal niet van stamppot (oke, zuurkool gaat er nog wel in), dus een bord dampende risotto is mijn stamppotalternatief. Ga deze zeker es uitproberen, want behalve risotto ben ik ook dol op zoete aardappel.

  Beantwoorden
 3. Ranna

  Is er ook een ander alternatief voor de wijn? Voor de rest lijkt het me echt lekker

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.