De hummus en het naanbrood die ik laatst aan jullie liet zien wilde ik serveren voor het avondeten. Echter is brood met hummus natuurlijk niet vullend genoeg als avondmaaltijd en daarom ging ik op zoek naar een passend soepje. Een soepje bomvol smaken en niet zo standaard als een normale tomaten- of kippensoep. Op Twitter werd een balletje opgegooid: misschien moest ik eens linzensoep proberen te maken. Wat een goed idee! Sowieso wil ik graag wat meer ‘onbekende’ ingrediënten proberen en linzen is daar een goed voorbeeld van. Slechts één keer eerder publiceerde ik een recept met linzen op OMF, namelijk deze linzensalade. Op deze blog kwam ik een recept tegen voor rode linzensoep en daar besloot ik maar eens mee aan de slag te gaan. Het resultaat? Een heerlijk aromatisch soepje dat perfect samenging met de verse Naan. Het originele recept vroeg om 50 gram Santen (kokoscrème), dit vond ik zelf echter niet nodig. Mocht je toch een extra smeuïg soepje willen, gebruik dan kokosmelk. Dit is een stuk magerder dan Santen.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel garam massala
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snufje kurkuma
  • snufje chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram linzen (uit blik, rood of blond)
  • 400 milliliter groentebouillon

1. Fruit de ui en de knoflook in een klein beetje olie tot het begint te geuren en de ui glazig begint te worden.

2. Voeg vervolgens de garam massala, komijnpoeder, kurkuma en chilipoeder aan de knoflook en ui toe en schep het geheel goed om. Laat de specerijen kort (een minuut of twee) meebakken maar pas op dat ze niet aanbranden.

3. Doe de tomatenblokjes, linzen en groentebouillon in de pan en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.

4. Zet het vuur laag en doe de deksel half op de pan. Laat de soep een half uur zachtjes pruttelen en roer af en toe goed door.

Deze soep is bijzonder goed geschikt om het brood in te dippen!

rode linzensoep

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marije

    Yup, deze MOET ik maken. Ik koop mijn linzensoep altijd bij de plaatselijke Turkse bakker, haha. Het wordt tijd om het eens zelf uit te proberen.

    Beantwoorden
  2. B.

    Linzen zijn zo lekker. Ik eet de soep meestal terwijl ik de linzen pureer, dan is het gele soep. Dit ziet er als een hele lekkere variant uit!

    Beantwoorden
  3. Linda

    Wij eten regelmatig linzensoep en elke keer weer een ander recept. Vandaag is die van jou aan de beurt. Hij staat nu heerlijk te pruttelen. Ik heb er alleen wel gedroogde linzen in gedaan omdat ik vandaag tijd had, volgende keer weer een blikje.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.