Ik ga echt los met pompoen deze herfst! Of nouja los, ik heb al aardig wat recepten geplaatst en vandaag heb ik mijn meest favoriete pompoenrecept allertijden voor jullie in de aanbieding. Het is eigenlijk per ongeluk ontstaan, dit recept. En dat zijn vaak de beste recepten he? Ik kreeg een pompoen in een verspakket en had geen zin om er risotto mee te maken of de pompoen te roosteren. Uiteindelijk maakte ik er een pastasaus van en ooooohh looooorrrdddd. Deze romige pompoentagliatelle is zó ZO lekker. Zo lekker dat ik hem direct weer wil eten en dan de rest van de week als het even kan. Ik serveerde de pasta met kip, maar mocht je het vegetarisch willen houden dan kun je de kip gewoon weglaten en de kippenbouillon vervangen door groentebouillon. Ook lekker om er gebakken paddenstoelen aan toe te voegen, hiermee wordt het gerecht nog herfstiger. Heerlijk. Smullen!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de pompoensaus:

  • 1 bio pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 200 gram kipfilet

Van de pompoensaus houd je als het goed is wat over. Deze kun je prima een paar dagen in de koelkast bewaren (wel goed afdekken). De saus gaat ook heel goed samen met andere soorten pasta zoals tortellini, maar kun je ook gebruiken door de risotto of zelfs als saus voor over een kipfiletje. Multi-inzetbaar!

1. Schil en snijd de pompoen in stukjes. (Geen idee hoe? Check deze video voor instructies!) Kook de pompoen en pureer deze vervolgens met een aardappelstamper of in een keukenmachine.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een sauspan aan tot het goed begint te geuren.

3. Voeg vervolgens de pompoenpuree en kippenbouillon toe. Roer dit met een garde goed door tot een klontvrije saus.

4. Voeg de mascarpone, Parmezaanse kaas, salie, basilicum en peper en zout naar smaak toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij mooi romig en warm is geworden.

5. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

6. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip in een koekenpan goudbruin en gaar.

7. Schep 5 – 6 lepels van de pompoensaus bij de kipfilet in de pan en schep hier de tagliatelle bij. Roer het geheel nog een keer goed door zodat de tagliatelle voorzien is van een laagje pompoensaus. Voeg desgewenst meer van de pompoensaus aan de pasta toe.

8. Verwarm het gerecht nog even kort door en serveer direct.

Romige pompoentagliatelle

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Catho

    Ooh ziet er heerlijk uit! And thanks Appie voor het verkopen van zakjes pompoenblokjes want ik blijf een ramp in die dingen schillen

    Beantwoorden
  2. Megan

    Dit klinkt als een heerlijk recept! Ik ben altijd opzoek naar nieuwe recepten met pompoen en dit klinkt echt heel goed. Ik ga ‘m snel een keertje maken!

    Beantwoorden
  3. Bianca

    Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk!!! Ik had er een heerlijke saltimbocca al la romana bij i.p.v. kip.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Hmm nee, ik heb een flespompoen gekookt en daar 200 gram puree van genomen. Je kunt de rest overigens ook verwerken in talloze ovenschotels of een lekkere pompoenpuree van maken! :)

      Beantwoorden
  4. Desiree

    Gisteren gemaakt, makkelijk recept en smaakte heerlijk. Deze komt bij ons vaker op tafel!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Wat fijn om te horen! Ik ben bang dat deze pasta door de saus enorm drappig wordt op het moment dat je hem wilt invriezen en daarna weer gaat eten.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.