Ik denk dat iedereen wel dol is op satésaus. Vrijwel iedereen is ermee opgegroeid toch? Een patatje met satésaus. Zelf ben ik er ook dol op. Bij de patat, bij de loempia’s, bij brood en bij noodles… eigenlijk altijd en overal. Laatst ging ik aan de slag met een gerecht dat uitermate geschikt is voor mensen zoals die net als ik overal satésaus bij willen eten. Ik maakte namelijk saté van kippendij met saténoodles. Te lekker!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de saténoodles:

  • 2 nestjes mie naar keus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel citroensap
  • 80 gram pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • water

Voor de kipsaté:

  • 200 gram kippendijen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • zwarte peper

1. Meng de ingrediënten voor de kipsatémarinade door elkaar. Snijd de kippendijen in blokjes en schep deze door de marinade. Laat minimaal een paar uur staan zodat de smaak goed kan inwerken.

2. Rijg de kippendijen aan stokjes en leeg de saté onder een droge grill. Grill de kipsaté in een paar minuten gaar.

3. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de knoflook aan tot deze goed begint te geuren.

5. Voeg na enkele minuten de pindakaas, honing, de sojasaus en een hoeveelheid limoensap naar smaak toe. Doe hier vervolgens een paar eetlepels water bij en roer alles door tot de pindakaas gesmolten is.

6. Laat de satésaus op laag vuur zachtjes pruttelen, voeg eventueel wat extra water toe wanneer de satésaus te dik is. Houd een beetje satésaus apart om straks over de kipsaté te scheppen.

7. Giet de gaar gekookte noodles af en doe deze bij de satésaus in de pan. Schep even goed om tot alle noodles bedekt zijn met een laagje satésaus.

8. Schep de saténoodles in een diep bord en serveer de kipsaté hier bovenop. Lekker met augurkjes, Atjar, een gebakken en en gefrituurde uitjes!

Saté van kippendij met saténoodles

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Emily van Kampen

    Saté is altijd goed! En dubbel saté in de noodles en saté zelf is natuurlijk helemaal lekker! De saus maak ik zelf altijd met ketjap en sambal, maar dit klinkt ook wel lekker.

    Beantwoorden
    • Sabine

      De grotere supermarkten hebben het vaak maar daar vind ik het schreeuwend duur. Ik koop het daarom altijd op de markt bij de kip kraam! :)

      Beantwoorden
  2. Marijke

    Satésaus wordt bij ons in België amper gegeten, dus ik kan me er niet teveel bij voorstellen. Maar als quasi heel Holland het lekker vindt, dan moet ik het toch maar eens proberen ;-)

    Beantwoorden
  3. Sjess

    Ohhhh, ik krijg er spontaan trek van! En dat zo tijdens de koffie hahaha. Wij zijn gek op satésaus dus dit recept gaan we zeker snel maken. Vanavond nog :)!

    Beantwoorden
  4. Hester

    Volgens mij lust inderdaad iedereen wel satésaus, vind het zelf ook onwijs lekker bij bijna alles! Je foto’s zien er weer heerlijk uit :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.