Ik ben opgegroeid met een heel gevarieerd eetpatroon. Mijn moeder, of ik als mamma ’s avonds werkte, kookte iedere dag iets anders. Net zoals nu waren we vroeger ook niet vies van af en toe een pakje en zakje. Niet te vaak hoor, maar gemak dient de mens soms. Eén van de gerechten die ik me nog goed kan herinneren is een satéschotel met sperziebonen en gehakt. Deze werd gemaakt met een pakje van MAGGI en ik weet niet hoe ik erbij kwam, maar laatst moest ik er ineens aan denken. Ik besloot deze satéschotel die ik toen (met pakje) al heel lekker vond, zelf eens te maken. Maar dan helemaal vers. Het resultaat was echt heel erg goed moet ik zeggen. Dit is echt zo’n ideale doordeweekse maaltijd. Super simpel om te maken, goedkope ingrediënten en nog lekker ook.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 200 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • gemalen zwarte peper

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Kook ondertussen de sperziebonen gaar en laat deze uitlekken.

2. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

3. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het gehakt in de pan. Bak mee tot de paprika zacht wordt.

4. Voeg dan de pindakaas, runderbouillon, sojasaus en zwarte peper aan het gerecht toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.

5. Schep als laatste de gekookte sperziebonen door het gerecht en verwarm het geheel nog even door.

Sateschotel met sperziebonen en gehakt

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Marvin

    Perfecte combinatie! Ik eet zelf veel liever dit soort rijstgerechten dan een standaard aardappels – groenten – vlees gerecht :)

    Beantwoorden
  2. Anouk

    Bij ons thuis werd dit ook veel gemaakt, met dat pakje ;-) Lekker! Ik ga deze link aan mijn moeder sturen, leuk om vers te maken!

    Beantwoorden
  3. Janny

    bedankt voor het recept, ik ga het vanavond maken, ik denk dat ik er nog een beetje sambal door doe☺

    Beantwoorden
  4. Fran

    We hebben dit gisteren gegeten. Het zag er niet zo aantrekkelijk uit als op jouw foto maar het smaakte des te meer.

    Beantwoorden
  5. Lotte

    Wat een heerlijk gerecht! Veel lekkerder dan het resultaat dat je krijgt met het zakje “Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt” van Maggi. Voortaan maak ik het op jouw manier. Bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.