Precies een week geleden zag je de wraps met zoetzure garnalen online komen en nu nogmaals wraps en nog een keer vis, maar dan op een heel andere manier. Overigens heb ik het niet met opzet gedaan zo, maar het geeft je wel een beeld van hoe je het ook anders kunt doen. Hoe je de tortillawraps kunt vervangen voor iets anders, dat je ook andere vis kunt gebruiken…  Ik maakte namelijk slawraps met gerookte makreel, een zeer gezonde lunch als je het mij vraagt maar ook prima te doen als avondeten.

slawraps met gerookte makreel

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • ½ gerookte makreelfilet
  • 2 theelepels humus
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stukje komkommer
  • 2 grote bladen ijsbergsla

1. Pluk de makreelfilet uit elkaar met twee vorken en zorg ervoor dat alle graatjes verwijderd zijn.

2. Was de komkommer en wortel en snijd ze beide in lange, dunne reepjes. Was ook de slabladen.

3. Smeer de slabladen in met een laagje humus en verdeel de gerookte makreel en de gesneden groenten hieroverheen.

4. Rol de wraps op zoals je ook zou doen met tortillawraps. Eet smakelijk!

Zoals je ziet stelt het receptje eigenlijk niets voor, maar het eindresultaat is de bom. Ik ben zelf dol op gerookte makreel en voor mij kon dit dus eigenlijk niet mislukken, maar mocht je er niet zo gek op zijn dan kun je ook tal van andere ingrediënten gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor gerookte zalm of kies voor vlees in de vorm van kip- of kalkoenfilet. Met de groenten kun je ook eindeloos variëren maar key bij dit gerechtje is toch wel: houd het gezond!

slawraps met gerookte makreel

slawraps met gerookte makreel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Myrthe

    Ziet er heerlijk uit! Zelf zou ik wel de wortels vervangen door wat anders, zou avocado lekker zijn? Of is dat een gekke gedachte, haha?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.