Al vaker deelde ik op OMF recepten voor slawraps en terecht ook want ze vormen een perfect alternatief voor de ietwat minder gezonde maar wel erg lekkere wraps. Het fijne aan wraps vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt ze naar hartenlust vullen met de ingrediënten waar jij zin in hebt en vervolgens kun je ze met een sausje naar wens nog afmaken. De slawraps met pittige garnalen die ik je nu laat zien waren een hit tijdens de Paleo challenge. Ik serveerde ze in ‘buffetvorm’ waardoor we iedere wrap anders kunnen maken, hartstikke leuk en lekker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 krop botersla*
  • avocado
  • rode ui
  • taugé
  • tomaat
  • komkommer
  • garnalen
  • rode peper
  • een paar teentjes knoflook
  • ontbijtspek
  • peper en zout

*Mocht je nu frissere wraps willen dan kun je ook gebruik maken van ijsbergsla. Gebruik daar dan de buitenste bladeren van, die zijn namelijk lekker groot.

1. Zorg ervoor dat je schoongemaakte garnalen hebt, dit scheelt je een hoop werk. Niet gelukt? Pel dan de garnalen en vergeet het darmkanaaltje niet te verwijderen.

2. Snijd alle groenten en verdeel ze leuk over een bord. Hak ook een hoeveelheid knoflookteentjes en een rood pepertje fijn.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de rode peper en knoflook aan tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de garnaaltjes toe en bak deze in een paar minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout en doe ze vervolgens in een schaaltje.

4. Bak ondertussen in een andere koekenpan het ontbijtspek knapperig en laat de plakjes op een stukje keukenrol uitlekken. Doe ook deze daarna in een schaaltje.

5. Gebruikt de grootste bladeren van de krop sla en was deze grondig onder de kraan. Dep droog met een stuk keukenrol en leg ze op een bord.

6. Zet alle bordjes, schaaltjes en andere toevoegingen die je wilt doen (denk aan: zure room, guacamole, kaas, chilisaus etc.) op tafel en laat iedereen zijn/haar eigen wrap samenstellen.

Slawraps met garnalen

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.