Ik ben nooit zo heel erg fan van gevulde groenten uit de oven, vind het al gauw saai en ik vraag me altijd weer af wat ik erbij moet serveren. Al een tijdje speelde ik echter met het idee om eens twee recepten met elkaar te combineren: Sloppy Joe’s en gevulde courgettes. Uiteindelijk zijn daar deze Sloppy Joe Courgettebootjes uit komen rollen. Een niet zo heel fotogeniek gerecht maar wel lekker makkelijk en ideaal om te serveren bij een simpele salade.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 courgettes
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram mais
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper en zout

1. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en schraap de zachte binnenkant er met een lepel uit. Kook de courgette vervolgens in 5 minuten nog net niet helemaal gaar. Leg de courgettebootjes met de uitgehollen kant naar boven in een ingevette ovenschaal.

2. Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Fruit deze in een klein beetje olie in een koekenpan aan.

3. Voeg het gehakt toe en bak dit in een paar minuten rul.

4. Doe dan de tomatenpuree bij de ingrediënten in de koekenpan en bak dit een minuutje mee.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met cayennepeper, peper en zout. Draai het vuur laag en laat de saus vijf minuten pruttelen.

6. Roer de mais door de Sloppy Joe saus en schep alles in de courgettebootjes in de ovenschaal.

7. Schuif de Sloppy Joe Courgettebootjes nog even 10 – 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180C tot de courgette helemaal gaar is.

Sloppy Joe Courgettebootjes

7 reacties

  1. Ellen

    Mmm, ik wilde al langer eens sloppy joes uittesten. En in combinatie met die courgette bootjes blijft het toch lekker gezond!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.