Salades zijn een favoriet van mij in de zomer, maar ook in de koudere maanden wil ik op een gemakkelijke dag nog wel eens voor een salade kiezen. Rijkelijk gevuld dan weer wel. Sanne gaf het bij het insturen van dit ‘recept’ zelf ook al aan: deze salade heeft eigenlijk geen uitleg nodig maar omdat hij zo lekker is wilde ze hem graag met ons delen. En zeg nou zelf… Een snelle, kleurrijke salade die ook nog eens goed smaakt willen we allemaal wel eens toch? Serveer hem als hoofdgerecht met een paar extra ingrediënten of hou hem lekker simpel en serveer hem als bijgerecht.

snelle kleurrijke salade

Wat heb je nodig?

  • 150 gram gemengde Italiaanse sla
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 150 gram blauwe of witte druiven
  • 2 handjes croutons
  • milde dressing (bijvoorbeeld Ceasar dressing)

1. Doe de sla in een grote kom en breng deze op smaak met de dressing die je hebt gekozen. Ceasar dressing is hier erg lekker bij, maar eigenlijk volstaat iedere dressing.

2. Snijd de gerookte kipfilet in hapklare stukken en halveer de druiven. Mocht je nu hele grote druiven hebben, snijd ze dan in vieren.

3. Doe de kipfilet en de druiven bij de sla en strooi de croutons over de salade.

De druiven maken de salade fris, de gerookte kipfilet zorgt voor de smaak, de croutons voor de knapperigheid en de dressing is er voor het neutraliseren van de salade en de strenge smaken van de onder andere de rucola.

Zeker een salade om te onthouden voor in de zomer bij een barbecue!

snelle kleurrijke salade

snelle kleurrijke salade

Wil jij jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Stuur een mailtje naar info@ohmyfoodness.nl of gebruik dit formulier

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.