Mijn exuses lieve lezers, dit is weer zo’n artikel dat geschaard wordt onder de recepten, maar eigenlijk dat label niet mag dragen. Slechts drie ingrediënten heb je nodig voor deze snelle zalmspiesjes, maar ik garandeer je dat je hiermee echt iets lekkers op tafel tovert. Lekker voor bij een salade, noedels of gebakken rijst.

Wat heb je nodig? (4 stokjes)

  • 2 zalmfilets à 150 gram per stuk
  • sojasaus (less salt)
  • sesamzaadjes
  • 4 satéstokjes

1. Laat de satéstokjes een paar uur weken in koud water voordat je ermee aan de slag gaat, dit zorgt ervoor dat ze straks in de pan niet verbranden.

2. Snijd de zalm in blokjes en rijg deze aan de satéstokjes.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg hier de zalmspiesjes in. Schenk er een beetje (ongeveer een eetlepel) sojasaus overheen en bestrooi met sesamzaadjes.

4. Bak de zalmspiesjes 2 minuten aan een kant en draai ze hierna om. Herhaal vervolgens stap drie.

5. Na vier minuten bakken zijn de zalmspiesjes gaar en klaar om geserveerd te worden.

Sneller kan niet toch?

snelle zalmspiesjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.